Nyheder
FH Sommerkampagne i Svaneke Loven giver kun ret til fem ugers betalt ferie om året.
Den 6. ferieuge får du takket været OK overenskomster.


Loven giver kun ret til fem ugers betalt ferie om året.

Den 6. ferieuge får du takket været OK overenskomster.

 

Fra én til seks ugers lønnet ferie gennem faglig organisering

Med seks ugers ferie har lønmodtagerne i dag meget mere ferie, end man havde for bare 100 år siden. Helt uhørt, foreslog fagbevægelsen dengang at arbejderne skulle have lønnet ferie. Det mødte stor modstand fra arbejdsgiverne, der mente at lønnet ferie ville underminere beskæftigelsen og konkurrenceevnen. Først i 1936 fik flertallet af arbejderne, som var organiseret i en fagforening, forhandlet sig frem til én uges lønnet ferie.

De fleste overenskomster, der er indgået af forbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation, sikrer en ekstra uges ferie, så man har i alt seks ugers ferie om året.

Men det er ikke kommet af sig selv! Det er kommet gennem sammenhold og medlemskab i fagforeninger, der forhandler overenskomster. Men nogle gange kræver det konflikt!

 

Derfor vil fagforeningerne på Bornholm markere det fællesskab der bl.a. har sikret os den 6. ferieuge med at uddele strandposer med badebolde, spillekort, håndsprit og hvad der kan bruges i ferien.

 

Du kan møde os på Svaneke havn

lørdag den 25. juni og

lørdag den 9. juli fra kl. 11

 

Det foregår overfor det konflikt ramte Hotel Siemsens Gaard

 

Brug gerne feriedagene til at besøge de mange gode bornholmske spisesteder og forlystelser. Mange af dem har indgået overenskomster med fagforeningerne om medarbejdernes løn og arbejdsforhold.

 

På hjemmesiden https://okforhold.dk/ kan du finde de spise- og overnatningssteder, der har indgået overenskomst og bidrager til fællesskabet.

Du kan også følge OK-feriekampagnen på facebooksiden – Er du OK -hvor der løbende bliver udbudt konkurrencer og andre aktiviteter.

 

Rigtig OK-ferie på Bornholm.

                                               

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt