Nyheder
Regeringen er klar med ny aftale om tidlig pension
S-regeringen har indgået en aftale med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti om en ret til tidlig pension.

Fra 2022 skal mennesker med de længste og ofte hårdeste arbejdsliv have ret til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet. Det er hovedlinjerne i en ny aftale, som er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Pensionsaftalen tager udgangspunkt i antallet af år på arbejdsmarkedet. Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at gå på pension tre år før folkepensionen, mens 42 og 43 år giver ret til at trække sig tilbage et eller to år før folkepensionen.

Foruden beskæftigelse tæller perioder med blandt andet dagpenge, sygedagpenge, deltidsarbejde, barselsorlov og obligatorisk praktik også med i ancienniteten.

Forbundsformand jubler

Per Christensen, forbundsformand i 3F, er glad for den aftale, som regeringen og aftalepartierne har indgået.

- Det har trukket tænder ud. Det har kostet blod, sved og tårer. Men endelig ser vi en politisk aftale, der skaber værdighed og retfærdighed for manden på fabriksgulvet, bygningsarbejdere, stuepigen og alle de andre hårdtarbejdende lønmodtagere, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.

- Med den nye politiske aftale har vi både folkepension, førtidspension, seniorpension og nu også retten til tidlig pension for folk, der er slidte efter et langt arbejdsliv. Det giver en langt bredere dækning for lønmodtagerne, siger han.

Ydelsen, som man kan se frem til, hvis man vælger at gøre brug af retten til tidlig pension, er 13.550 kroner om måneden.

Aftalen kommer til at gælde fra 2022

Læs mere om aftalen og få svar på spørgsmål om tidlig pension her.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt