Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Arbejdsmiljø Chikane, diskrimination og mobning på arbejdspladsen Mobning, sexchikane og diskrimination på arbejdspladsen kan være meget skadeligt for det psykiske miljø på arbejdspladsen. Uanset om det går udover dig eller din kollega, er det en vigtig sag for 3F.

Chikane på jobbet er ikke noget du skal finde dig i. I grove tilfælde kan der rejses straffesag mod udøveren, eller der kan rejses straffesag efter Lov om ligebehandling. Det er noget, der skal tages meget alvorlig.

I nogle tilfælde vil overenskomsten, der gælder for virksomheden, indeholde regler om emnet, så sagen kan behandles hurtigt i det fagretlige system.

Mobning er også ofte roden til et dårligt arbejdsmiljø, der både ødelægger og påvirker din arbejdslyst og dit psykiske helbred – også når du har fri. Derfor skal der hurtigt tages hånd om sagen, hvis der er tale om mobning.

De første tegn på, at noget er galt, er manglende lyst til at gå på arbejde, dårligt humør, og at du hurtigere bliver irriteret. Senere kan det være ondt i maven, rygsmerter, hovedpine, søvnproblemer, spiseforstyrrelser og personlighedsændringer.
Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt