Coronavirus G-dage er midlertidigt suspenderet G-dage er midlertidigt suspenderet fra 27. marts på grund af corona-krisen. Reglerne gælder dog fortsat, hvis du er "almindeligt" fyret.

Spørgsmål og svar revideres og opdateres løbende.

På grund af corona-krisen er reglerne om G-dage midlertidigt suspenderet fra 27. marts for arbejdsgivere, der er ramt af krisen.

G-dage er de to første ledighedsdage, som arbejdsgiveren betaler, når en medarbejder sendes hjem. 

Suspenderingen gælder arbejdsgivere, der er sender folk hjem eller på arbejdsfordeling. Men er du "almindeligt" fyret, og dit opsigelsesvarsel er overholdt, så gælder G-dagsreglerne dog stadig.

Ofte stillede spørgsmål

Reglerne om G-dage bliver midlertidigt sat på standby, gældende fra den 27. marts 2020. Det betyder, at arbejdsgivere, der er ramt af corona-krisen, ikke længere skal betale de to første ledighedsdage, hvis du bliver sendt hjem eller på arbejdsfordeling.

Fjernelse af G-dage gælder indtil 31. maj 2020.

Læs mere om G-dage

Nej. Bliver du fyret på almindelig vis og får et opsigelsesvarsel, gælder G-dagsreglerne stadig.

Normalt betaler arbejdsgiverne for de første to ledighedsdage, når de sender en medarbejder hjem. Godtgørelsen svarer til dagpengenes niveau. Den midlertidige fjernelse af G-dage er en ekstra økonomisk lettelse til virksomheder, der er ramt af krisen.

Det ændrer intet økonomisk for dig, at G-dagene fjernes. Du vil stadig få dagpenge for de to dage i stedet, hvis du er hjemsendt eller på arbejdsfordeling på grund af krisen. Dog skal du huske at tilmelde dig Jobcenteret fra første dag, for at du kan få udbetalt dagpenge.Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt