Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Coronavirus Ledige 3F-medlemmer fritages for kontingent under corona-krisen Ledige medlemmer får gratis medlemskab i op til tre måneder i forbindelse med COVID-19.

Den aktuelle corona-krise har sendt mange af 3F's medlemmer ud i ledighed, samtidig med at det er blevet sværere at finde nyt arbejde. 

Derfor fritager 3F lige nu ledige for fagligt kontingent i en periode på tre måneder, gældende for marts, april og maj.

Helt konkret vil det gælde medlemmer, der er medlem af både 3F's a-kasse og fagforening, og er meldt ledige på Jobnet i løbet af enten marts, april og maj, uanset hvad årsagen til ledigheden er.

Få svar på spørgsmål til coronavirus og karantæne
Bliv medlem af 3F Ledige 3F-medlemmer, der også er medlem af 3F's a-kasse og tilmeldt jobnet, får gratis medlemskab af fagforeningen i op til tre måneder i forbindelse med COVID-19.
Meld dig ind
Meld dig ind
Ofte stillede spørgsmål

Alle 3F-medlemmer, der er medlem af både 3F's a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på jobnet, bliver fritaget for kontingent til forbund og lokalafdeling.

Det sker fra den efterfølgende måned, men der vil være en forsinkelse på første gang. Det vil sige, at fritagelsen første gang slår igennem fra 1. maj.

Er man medlem af 3Fs a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på jobnet er man også omfattet af kontingentfritagelse. Det kan eks. være medlemmer der er i gang med at genoptjene dagpengeret, eller endnu ikke har opnået dagpengeret. Er man medlem af 3Fs a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på jobnet, men ledighed ikke skylde corona er man også omfattet af kontingentfritagelse. Er man medlem af 3Fs a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på jobnet, men kun delvist ledig er man også omfattet af kontingentfritagelse. Er man medlem af 3Fs a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på jobnet er man omfattet af kontingentfritagelse, uanset om man har dagpengeret eller ej.

Alle der er - eller bliver ledige i løbet af marts-maj, og som er medlem af både 3F's fagforening og a-kasse vil være omfattet. I denne særlige situation gives tilbuddet til alle ledige medlemmer, der får dagpenge, uanset om de er ledige som følge af corona-krisen eller ej.

Hvis du er sendt hjem uden løn, tilmeldt til jobcentret som ledig og medlem af a-kssen og fagforening, er du omfattet.

Er du hjemsendt med fuld løn fra din arbejdsgiver, så er du ikke omfattet.

Er du ikke medlem af a-kassen, for eksempel fordi du er fritidsjobber med få arbejdstimer, så er du heller ikke omfattet.

Prisen på et kontingent varierer fra afdeling til afdeling. Du kan se præcist, hvad du plejer at betale på din bankudskrift. I gennemsnit betaler et medlem 465 kroner om måneden for det fulde faglige medlemskab.

Du skal stadig betale for a-kasse kontingent, gruppelivsordning, klub- og evt. brancheklub medlemskab, samt evt. fritidsulykkesforsikring.

I op til tre måneder. Det vil afhænge af, hvor længe du er ledig og hvornår du bliver ledig. Får du arbejde efter for eksempel to måneder, så fritages du kun for fagligt kontingent i de to måneder, hvor du var ledig. Nej, du skal ikke selv gøre noget. Kontingentet fratrækkes automatisk din kommende opkrævning fra maj måned.


Fordi fritagelsen vil ske med en forsinkelse. Det skyldes den måde, 3F opkræver kontingent på. Derfor vil fritagelsen først slå igennem ved senere kontingent-opkrævninger. Det er en forsinkelse, som vi desværre ikke kan undgå.

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt