Coronavirus
Lønkompensation er tilbage På grund af den stigende smitte i samfundet er flere restriktioner tilbage. Samtidig skal der holdes en hånd under arbejdspladserne og derfor er lønkompensationsordningen tilbage. Desuden er den midlertidige arbejdsfordeling forlænget.

Vi opfordrer til, at du følger med på myndighedernes hjemmesider, for at orientere dig om de generelle restriktioner, som aktuelt gælder.

Gå til Statens Serum Institut
Gå til Sundhedsstyrelsen hjemmeside
Lønkompensation igen

For at holde en hånd under arbejdspladserne i de virksomheder, som enten er tvangslukket eller presset økonomisk af corona, får de ramte virksomheder igen mulighed for at sende medarbejderne hjem med løn og få lønkompensation.

Overordnet set er ordningen baseret på samme forudsætninger som den tidligere lønkompensationsordning. Der kan gives lønkompensation til alle ansatte i virksomheder, som er tvangslukket og ikke har nogen omsætning, så længe de har forbud at holde åbent.

Virksomheder, som er særligt hårdt ramte over jul og nytår, og som hjemsender mindst 30 procent af de ansatte, eller 50 eller flere medarbejdere, kan også bruge ordningen.

Økonomi
Støtten til virksomhederne udgør 75 procent af lønnen til funktionærer og 90 procent til ikke-funktionærer, dog max 30.000 kroner pr måned pr. fuldtidsansat. Ferie Ferie som allerede er aftalt (før 10. december), holdes som planlagt. Derudover er der ikke krav om, at medarbejderne skal holde ferie. Varighed Ordningen gælder foreløbig fra 10. december 2021 til 31. januar 2022. Midlertidig arbejdsfordeling forlænges Den midlertidige arbejdsfordelingsordning, som gør at medarbejderne kan dele det arbejde der er, skulle ellers udløbe ved årsskiftet. Nu forlænges den fra 1. januar til 31. marts 2022.
Læs mere om midlertidig arbejdsfordeling

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt