Coronavirus Sygdom og karantæne i forbindelse med corona-krisen Se hvilke rettigheder du har under sygdom, og bliv klogere på, hvad du skal gøre, hvis du eller din kollega bliver sat i karantæne. 

Spørgsmål og svar revideres og opdateres løbende.

Er du eller en kollega blevet syg og sat i karantæne?

I forbindelse med corona-krisen sker der mange sundhedstiltag, som vi aldrig har oplevet i Danmark før.

Her kan du læse, hvad du skal gøre, og hvilke rettigheder du har, hvis du f.eks. er i risikogruppen, bliver sendt i karantæne eller bliver syg under corona-krisen.

Ofte stillede spørgsmål

Her gælder de almindelige regler for arbejdsgiverens ledelsesret og tilrettelæggelse af arbejdet.

Hvis virksomheden selv vælger at sætte dig i karantæne, skal du have din fulde løn, svarende til den løn du ville have fået, hvis du havde været på arbejde.

Det gælder, uanset om du har befundet dig i et område med smitte eller er kollega til en person, der har været udsat for smitterisiko.

Hvis du og/eller flere medarbejdere er under mistanke for at være smittet med coronavirussen og efter vurdering af sundhedsmyndighederne er pålagt karantæne, skal du som udgangspunkt have løn under sygdom eller sygedagpenge af virksomheden. Kontakt din 3F fagforening, hvis du er i tvivl.

Har du sygdomssymptomer og/eller er diagnosticeret med coronavirus, gælder de almindelige regler om ret til sygefravær og løn under sygdom.

Du vil være berettiget til sædvanlig sygeløn, uanset om du er blevet smittet under din ferie eller på arbejde.

Du skal følge de almindelige regler for sygemelding – også under ferien – for at få ret til sygeløn og eventuel erstatningsferie.


Normalt skal du lægge lægebesøg uden for normal arbejdstid. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal du kunne bevise, at det ikke var muligt.

Hvis du har planlagte vagter og bliver sendt hjem, og arbejdsgiver sender dig hjem, er du berettiget til løn svarende til de planlagte timer.

Hvis sundhedsmyndighederne sender dig i karantæne, så er det reglerne om sygdom, der gælder.

Kontakt din lokale 3F afdeling, hvis situationen opstår.


Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt