Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Dit arbejdsliv Ansættelseskontrakt Du har ret til en ansættelseskontrakt, når du starter i nyt arbejde. Her kan du læse om, hvilket indhold der er vigtigt at få med, og hvad du gør, hvis du ikke har modtaget en ansættelseskontrakt.

Det er vigtigt, at du kender dine rettigheder og de arbejdsforhold, du skal arbejde under. Derfor er det din arbejdsgivers opgave at udlevere et sirligt udført ansættelsesbevis, når du starter i nyt arbejde. 

Hvis der er vigtige vilkår for dit job, skal det også stå i ansættelseskontrakten. Det kan være lokale regler om arbejdstøj, eller hvordan man omgås hinanden på arbejdspladsen.

Det gælder også, hvis du arbejder deltid. Mere præcist har du ret til et ansættelsesbevis, når du i gennemsnit arbejder mere end otte timer om ugen i mindst en måned.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din ansættelseskontrakt er i orden, eller hvis du slet ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, skal du selvfølgelig bare kontakte din lokale 3F fagforening.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt