Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Dit arbejdsliv Funktionærloven Der gælder særlige rettigheder, hvis du er omfattet af funktionærloven. Det kan være aftaler om for eksempel løn og sygdom, der kun gælder, hvis du er funktionær.

Er du ansat i en stilling inden for kontor, handel, eller teknisk/klinisk bistandsydelse? Har du en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på mere end otte timer? Er der tale om en tjenestestilling? Hvis ja, så vil du være omfattet af funktionærloven.

Der gælder særlige rettigheder efter funktionærloven, for eksempel løn under sygdom. Du kan også være funktionærlignende ansat. Så er der typisk aftalt de samme rettigheder, som gælder for funktionærer.

Det kan også være aftalt, at du er omfattet af nogle af de rettigheder, der gælder efter funktionærloven. Det er typisk funktionærlovens opsigelsesvarsler.

Kontakt din lokale 3F fagforening for mere information om funktionærloven.

Læs mere om funktionærloven
Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt