Efteruddannelse
Kompetencefonde – uddannelse med løn I mange overenskomster gives der ret til uddannelse. Det er forskelligt afhængig af om du er ansat i en privat virksomhed eller i offentlig regi. Se din overenskomst, og se hvilke muligheder du har for efteruddannelse.

Der er mange gode muligheder for efteruddannelse, og det er aldrig for sent at komme i gang. Faktisk er efteruddannelse et rigtigt godt udgangspunkt, hvis du gerne vil udvikle på dit arbejde eller søge nye muligheder på arbejdsmarkedet.

3fuddannelsesnyt.dk
Det private område Inden for det private arbejdsmarked har de fleste ansatte via overenskomsterne ret til to ugers selvvalgt uddannelse eller kursus. I de fleste tilfælde må man dog acceptere en nedgang i indkomsten på cirka 15 procent, mens man er på kursus. Oftest er det din arbejdsgiver, der skal søge om tilskud til din løn fra Kompetencefonde.dk.
Gå til kompetencefonde.dk
Bestil en kompetenceafklaring Kontakt en erhvervsskole for at blive kompetenceafklaret. Din lokale 3F fagforening kan være behjælpelig med at finde nærmeste, relevante erhvervsskole.
Få hjælp og gode råd til kompetenceafklaring
Det offentlige område På det offentlige arbejdsmarked (kommune, region og stat) kan alle medarbejdere via overenskomsterne og kompetenceudviklingsaftaler søge penge til uddannelse fra de offentlige kompetencefonde. De uddannelser du kan få tilskud, til fremgår af kompetencefondenes positivlister.
Positivlisten
Efteruddannelse for det offentlige område
Den kommunale kompetencefond
Tryghedspuljen (kommune)
Ansøgning om midler fra tryghedspuljen (kommune)
Fra ufaglært til faglært (kommuner)
Bedre til ord, tal og it
Den Regionale Kompetencefond
Den Statslige Kompetencefond
Læs mere Uddannelsesmetro for specialarbejdere m.fl. i kommuner/regioner Hent dokument Kursusforløb på vej til faglært (regioner) Hent dokument Uddannelsesforløb til faglært (regioner) Hent dokument Læs om mulighederne i din overenskomst

Det er forskelligt, hvordan reglerne er, men du kan finde din overenskomst i oversigten og læse, hvilke muligheder du har. Du kan også tage fat i din tillidsrepræsentant eller kontakte din lokale 3F fagforening, hvis du gerne vil vide mere om dine muligheder.

Find din overenskomst

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt