Offentlige uddannelser
Bliv uddannet møbelpolstrer Møbelpolstrer hører ind under boligmonteringsuddannelsen, som også har specialerne autosadelmager og gardindekoratør.

På uddannelsen i boligmontering kan du blive faglært autosaddelmager, møbelpolstrer eller gardindekoratør. Du får viden om håndværket, materialer, syning og design. Du lærer også at fremstille og ombetrække mindre møbler.

Første del af uddannelsen er ens for de tre specialer, men som færdigudlært møbelpolstrer lærer du både at polstre møbler efter helt nye teknologiske metoder og efter en stolt håndværksmæssig tradition. Du kommer til at bruge både hænderne og hovedet i den kreative skaberproces, og du lærer om både designprocessen, stil, opbygning og materialevalg.

I løbet af uddannelsen kommer du til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver. Det kunne være puder, tasker, mobilcovers, sadelmagerarbejde og naturligvis møbler i massevis. Du kommer til at arbejde med stoffer af alle slags, læder og andre spændende materialer
Uddannelsens varighed

Uddannelsen som møbelpolstrer varer 4 år og 6 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Hvad laver en møbelpolstrer?
  • Som møbelpolstrer går dit arbejde først og fremmest ud på at polstre møbler og beklæde betræk. Du kommer til at arbejde med design og individuel boligindretning.
  • Du skal rådgive kunder om valg af stoffer og steltyper samt opbygge møblernes polstrering individuelt og tilpasse mål, vinkler og hårdhed til kundens særlige ønsker.
Læs mere om møbelpolstreruddannelsen
Læs også om Boligmonteringsuddannelsen
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt