Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Graviditet og barsel Mænd og barsel Familieforøgelse må ikke give anledning til frygt for at blive fyret. Derfor har du flere rettigheder som mand, hvis din kone eller kæreste er gravid, og når dit barn bliver født.

Som mand er du beskyttet mod at blive fyret, hvis din kone/kæreste er gravid. 3F anbefaler, at du sender en e-mail til din arbejdsgiver om graviditeten, og at du i den forbindelse ønsker at holde orlov. 

Du behøver ikke angive, hvornår du vil holde orlov, eller om du kun vil afholde for eksempel den øremærkede barselsorlov på 14 dage lige efter, at barnet er født.

Få gerne en skriftlig bekræftelse på modtagelsen af din meddelelse. På den måde kan du dokumentere, at du har oplyst din arbejdsgiver om familieforøgelsen, og så er du beskyttet fra datoen, hvor meddelelsen er afgivet.

Læs også om rettigheder under graviditet og barsel
Forskelsbehandling ved barsel

Det regnes som direkte og ulovlig forskelsbehandling på grund af køn ved enhver form for negativ forskelsbehandling i forbindelse med graviditet og forældreorlov. Blandt andet skal den forælder, der er på orlov, indkaldes til mus-samtaler, lønreguleres og andet på linje med øvrige medarbejdere.

Det gælder selvfølgelig både for mænd og kvinder.


OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt