Lærling og elev
Brug din tillidsrepræsentant Hvis du har problemer på din læreplads eller spørgsmål omkring dine rettigheder, så tag fat i din tillidsrepræsentant.

På de fleste arbejdspladser er der valgt en tillidsrepræsentant.

Han/hun bliver ofte kaldt 'bindeleddet' mellem dig og din lokale afdeling, og det er oplagt at du får hjælp af din tillidsrepræsentant, når du har spørgsmål eller har brug for hjælp i forbindelse med dit arbejde/din praktik.

Se hvad du for eksempel kan spørge din tillidsrepræsentant til råds om og test din viden om tillidsrepræsentantens rolle.

Test din viden her
Hvis du lige er blevet ansat eller startet i praktikforløbet, så kan din tillidsrepræsentant hjælpe dig med at se din ansættelses- eller praktikaftale igennem. Han/hun ved også, hvem der kan hjælpe dig i den lokale afdeling. Hvis du er i tvivl om reglerne på dit arbejde, så tag fat i din tillidsrepræsentant. Han/hun er vant til at læse din overenskomst, som er den aftale om alle arbejdsforhold, der gælder på din arbejdsplads, og ved altid, hvem du skal tale med i din lokale afdeling. Få rådgivning inden samtalen af din tillidsrepræsentant. Du kan også vælge at have din tillidsrepræsentant med til samtalen som bisidder. Din tillidsrepræsentant kan hjælpe dig med at forstå barselsreglerne og ved lige præcis hvem i din lokale afdeling, der er verdensmester i antal uger med betalt barsel og alt det andet med småt. Din tillidsrepræsentant er oplagt at spørge til råds, han/hun kender dine rettigheder og din faglighed - og dermed hvilke muligheder, der er oplagte for dig.

Kontakt