Hotel- og fritidsassistent

Fagforeningen 3F er specialister i løn og arbejdsforhold for hotel- og fritidsassistenter. 3F ved alt om hotelfaget. Det er din sikkerhed for at få den bedste faglige hjælp. Se din overenskomst nederst på siden.

Løn og overenskomst for hotel- og fritidsassistenter

Privat Service, Hotel og Restauration i 3F forhandler din overenskomst.

Den løn, du som hotel- og fritidsassistent har krav på, afhænger af overenskomsten. I nogle tilfælde forhandles dele af lønnen lokalt. Tal med din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening, hvis du er i tvivl om, hvilken overenskomst du er ansat under.

Uanset om du er faglært eller ufaglært hotel- og fritidsassistent, fremgår din løn af overenskomsten. En hotel- og fritidsassistent kan være ansat på provisionsløn, hvor din indtjening er afhængig af, hvor meget du omsætter for.

Eller du kan være ansat på fast løn, hvor du har en fast månedlig løn + tillæg. De forskellige lønformer fremgår af den enkelte overenskomst.

Se overenskomsterne for hotel- og fritidsassistenter

Der er forskellige overenskomster for hotel- og fritidsassistenteer. De fleste hotel- og fritidsassistenter er ansat under hovedoverenskomsten, som er aftalt mellem fagforeningen 3F og HORESTA.

Se din løn og overenskomst inddelt efter arbejdsområde.

Hovedoverenskomst

 

Bliv medlem som hotel- og fritidsassistent

I din lokale 3F Fagforening kan du blandt andet få hjælp til:

  • Lønforhandling
  • Løntjek
  • Et bedre arbejdsmiljø
  • Uddannelse og efteruddannelse
Bliv medlem

Særligt for hotel- og fritidsassistenter

Uddannelse og kurser