Hvordan skriver jeg en ansøgning til fritidsjob

Du skal først og fremmest være dig selv. Og så skal du skille dig ud fra de andre, der søger samme job.

Prøv at stille nogle spørgsmål til dig selv, når du skal skrive ansøgningen:

  • Hvorfor vil jeg gerne have jobbet
  • Hvem er jeg
  • Hvad kan jeg tilbyde virksomheden
  • Hvad er jeg god til.

Din ansøgning skal være

  • personlig
  • unik
  • positiv
  • kort og overskuelig – højst et A4-ark. 

Sådan skriver du selve ansøgningen

Skriv, hvorfor du gerne vil have jobbet. Vær konkret. Hvis du skriver, at jobbet lyder spændende, skal du forklare, hvorfor det er spændende. Hvis du for eksempel vil være avisbud, kan du måske skrive noget i denne retning: Det passer godt med min fritidsinteresse at være avisbud. Jeg spiller fodbold, og som avisbud kan jeg få motion og komme i bedre form. 

Skriv også lidt om dig selv, så arbejdsgiveren kan få et indtryk af dig. Du skal skrive noget, der er relevant for jobbet. Vær konkret. Hvis du vil fortælle, at du er pligtopfyldende, kan du måske skrive noget i denne retning: Jeg er pligtopfyldende, og i min klasse er jeg én af dem, der er bedst forberedt i timerne. Jeg er også god til at komme op om morgenen og kommer meget sjældent for sent i skole.

Du skal fremhæve det, du er god til. Det, du ikke er så god til, skriver du ikke noget om.

Til sidst skrive du dit fulde navn, din adresse, din e-mailadresse og dit mobilnummer, så de kan kontakte dig.

Følg op på din ansøgning

Nogle virksomheder får mange ansøgninger, og det er ikke alle, der er lige gode til at svare tilbage. 

En uges tid efter, du har søgt et job, kan du ringe til virksomheden. Sig, at du har søgt et job for en uge siden, og vil høre, om de har læst din ansøgning, og om de har nogle spørgsmål til dig.

Bliv medlem af 3F

Når du har fået et fritidsjob, så meld dig ind i 3F. Det koster kun cirka 33 kroner om måneden at være medlem af 3F, hvis du er under 18 år, og kun cirka 67 kroner om måneden, når du er over 18 år og under 25 år. Prisen er et gennemsnit, fordi der kan være en mindre forskel i kontingentet i den lokale 3F fagforening. Kontingentet betales en gang om måneden.

Der er desværre mange unge, som ikke får den rigtige løn eller bliver behandlet dårligt af arbejdsgiveren. 3F kan hjælpe dig, med for eksempel at få din løn under sygdom. Men husk, at 3F kun kan hjælpe, hvis du er medlem.

Meld dig ind - fritidsjob 

Læs mere om at være medlem af 3F, når du har et fritidsjob.Dokumenter
Skabelon til ansøgning 19 KB DOCX