Nyheder
3F skal være synlig


Den nyvalgte formand for 3F Frederiksborg, Mikkel Andersen, har nogle klare meninger om, hvilke opgaver fagforeningen skal have fokus på ...
På generalforsamlingen den 30. september fik 3F Frederiksborg ny formand.
Mikkel Andersen stillede, på opfordring af fagforeningens bestyrelse, op og blev valgt uden modkandidat. Den afgående formand Helle Osther tog 4 år på posten som formand og har nu fået ansvaret for fagforeningens økonomi.

Automekaniker, Redder og faglig aktiv

Mikkel er 46 år, gift med sin barndomskæreste og sammen har de 2 døtre. Familien er bosat i Gilleleje og her er Mikkel valgt til byrådet i Gribskov Kommune for socialdemokratiet.

Sin politiske og faglige interesse fik han allerede i barndomshjemmet i Albertslund, hvor han er opvokset i en stærkt fagpolitisk familie. 

Mikkel er udlært automekaniker og har været i Forsvaret, hvor han i 90'erne var udsendt til Bosnien. Hjemme igen søgte han til Falck i Ballerup som voksenelev, for at blive uddannet til Redder.
Siden var han 12 år hos Falck i Gilleleje, hvor han var tillidsrepræsentant, inden han blev ansat som udviklingskonsulent for at styrke Reddernes faglighed i 3F. 

Aktuelt kommer Mikkel fra et job i FH Hovedstaden (tidligere LO), hvor han har arbejdet med at varetage lønmodtagernes interesser overfor lokal- og regionspolitikerne. Her har det bl.a. handlet om at få kommunerne til indføre sociale klausuler ved udbud, så de ansatte har løn- og arbejdsforhold, der overholder overenskomsten og arbejdsmiljølovgivningen, samt at sikre at der ansættes elever.

Fokus på overenskomsten

»Jeg glæder mig enormt til arbejdet som formand for 3F Frederiksborg«, siger Mikkel, da jeg »fanger« ham for en præsentation i FULD FART FREM.

»Det ligger mig meget på sinde, at fagforeningen fortsat er synlig i lokalområdet. Det skal være tydeligt, at hvor 3F er, der kæmper vi for at arbejdsgiveren indgår overenskomst. Det er en meget vigtig opgave, – overenskomsten, sikrer ordentlige arbejdsforhold, pension, den 6. ferieuge, barselsforhold og uddannelse. Det er ikke rettigheder, der er kommet af sig selv, men resultatet af at vi står sammen i en rigtig fagforening og derfor skal vi også arbejde benhårdt for at få alle med. Vi skal ikke acceptere social dumping.

I fagforeningen skal vi have fokus på det, der giver værdi for medlemmerne og støtte tillids- og arbejdsmiljørepræsentanternes gode arbejde på arbejdspladserne.

Den grønne omstilling

»Kampen mod klimaforandringerne optager mig meget – vi skal gøre noget nu, for at vores børn også har en klode at leve på i fremtiden. Den grønne omstilling kan samtidig skabe rigtig mange arbejdspladser både til ufaglærte og faglærte medlemmer. I fagforeningen skal vi være opmærksomme på, hvad det kræver af uddannelse og efteruddannelse til vores medlemmer.

– Og så skal vi have knækket koden til, hvordan vi får flere unge til at engagere sig i fagbevægelsen«, slutter Mikkel, inden han skal videre med dagens møder.  

 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt