Nyheder
Støt borgerforslaget Bevar seniorpensionen i sin nuværende form Stop jagten på de kollegaer, som igennem et langt arbejdsliv har været med til at gøre vores samfund til det velfærdssamfund vi har i dag!

Ib Brodersen opfordrer alle til at stå sammen om at kræve at Seniorpensionen bliver bevaret i sin nuværende form.

Ib Brodersen, slamsugerchauffør og medlem af 3F Frederiksborg, har stillet et borgerforslag for at bevare seniorpensionen, som vi kender den i dag. Dvs. at man skal fastholde muligheden for seniorpension 6 år før pensionsalderen og man skal fastholde størrelsen af seniorpensionsydelsen. 


Et borgerforslag skal behandles i Folketinget, hvis 50.000 personer (med stemmeret til folketingsvalg) støtter forslaget, så det er vigtigt at du skriver under, hvis du er enig!Regeringens planer om at forringe seniorpensionen, vil ramme mange ældre kollegaer, som efter et langt liv med hårdt slid, ikke mere kan klare at arbejde.

Ib siger bl.a. om borgerforslaget; ”Når du har bidraget i så mange år med så meget slid, at din krop ganske enkelt er nedslidt, så fortjener du retten til at forlade arbejdsmarkedet lidt før.
For at få en seniorpension skal du visiteres. Det betyder, at din krop og dit sind gennemgås af lægen. Herefter vurderes du af fagpersoner om du er nedslidt nok til at modtage seniorpensionen.
Med andre ord; du kan ikke snyde dig til seniorpension.
Alle har ret til en værdig seniortilværelse. Den værdighed og ret er regeringen nu ved at fjerne”.

Ib opfordrer til, at vi står sammen på tværs af fag og brancher i kampen for at bevare den nuværende seniorpensionen og bestyrelsen for fagforeningen bakker borgerforslaget op.

3F Frederiksborg udtaler

Fra bestyrelsesmødet den 19. januar udtaler 3F Frederiksborg:

Bevar Seniorpensionen, som vi kender den i dag!
Bestyrelsen i 3F Frederiksborg bakker op om det borgerforslag, som vores medlem Ib Sally Brodersen, har stillet omkring bevarelsen af Seniorpensionen, som vi kender den i dag.
En forringelse af ordningen vil få endog meget store konsekvenser for en stor del af vores ældre medlemmer, som har slidt og slæbt igennem et langt arbejdsliv.
De tekniske hjælpemidler, som heldigvis vinder mere og mere frem og kan aflaste den enkeltes belastning på kroppen, er jo af nyere dato, og mange af vores ældre kollegaer har derfor ikke haft gavn af disse, men er i stedet nedslidte efter mange års hårdt arbejde.

Så derfor:
Stop jagten på de kollegaer som igennem et langt arbejdsliv har været med til at gøre vores samfund til det velfærdssamfund vi har i dag!

Følg linket og skriv under på borgerforslaget forslaget.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt