Nyheder
Buschaufførerne råber vagt i gevær – og vi råber med! Genåbningen af Danmark gik så småt i gang for et par uger siden. Livet begynder at minde om noget, vi kendte, før COVID-19 gjorde sit indtog. Der slækkes mere og mere på de krav, vi har lært at leve med. Sidste uge ramte genåbningen vores buschauffører.

I forbindelse med genåbningen valgte Movia, at bussernes fordøre igen kan åbnes. Derudover skal sæderne bag chaufføren igen tages i brug. Dette medførte mange henvendelser fra frustrerede medlemmer, der er bekymrede for at blive smittet – både med den almindelige COVID-19, men også de seneste, mere smitsomme mutationer. Flere af vores medlemmer oplever ligefrem, at det har medført et psykisk dårligt arbejdsmiljø.  

Det er 3F Frederiksborg Transportgruppes opfattelse, at denne genåbning af fordørene er direkte uforsvarlig og sætter vores buschauffører i en unødig risiko for smitte.

Vores chauffører passer et vigtigt arbejde og bør klassificeres som frontlinjepersonale. Dermed bør de blive rykket frem i vaccinekøen. Rutebuschauffører har en høj gennemsnitsalder – og bør ikke udsættes for unødig tæt kontakt med passagerer.

Vi gør i fagforeningen, hvad vi kan for at presse på politisk og har også henvendt os til Movia sammen med tillidsrepræsentant Bjarne Larsen. Det har vi gjort i form af et opråb til Movias bestyrelse, hvor vi deler vores medlemmers bekymring. Heri beder vi Movia tage større hensyn til vores medlemmers helbred og genoverveje beslutningen om at åbne fordørene. Vi ønsker slet og ret, at man tager buschaufførernes bekymringer alvorligt.

Enkelte medlemmer er af den opfattelse, at vi har accepteret Movias beslutning om at skære ned på restriktionerne i busserne. Vi ønsker at slå fast, at dette ikke er tilfældet.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt