Nyheder
Skriv ikke under Skriv ikke under, hvis din arbejdsgiver kræver »Tro- og love-erklæring« på baggrund af den ny lovgivning om vanvidskørsel.

Færdselsloven er ændret med virkning fra den 31. marts 2021. Det indebærer obligatorisk konfiskation  af køretøjet ved vanvidskørsel, uanset om føreren ejer køretøjet eller det ejers af arbejdsgiveren.

Transportgruppen er bekendt med, at Dansk Erhverv Arbejdsgiver nu anbefaler, at der indføres tro- og love-erklæring og tillæg til ansættelseskontrakten, hvoraf det fremgår, at det påhviler medarbejderen, at køretøjet til enhver tid opfylder færdselslovens bestemmelser. Medarbejderen skal underskrive tro- og love-erklæring for eventuelle tidligere færdselsforhold, og endelig at medarbejderen påtager sig erstatningsansvar for det økonomiske tab, som virksomheden bliver påført ved konfiskation af et køretøj. 

3F Frederiksborg opfordrer til, at du ikke underskriver tro- og love-erklæringer, tillæg til ansættelseskontrakter eller andre dokumenter, hvor færdselslovens bestemmelser, erstatningsansvar eller andre forhold overdrages til medarbejderen, da lovgivningen til fulde placerer ansvarsfordeling.

Det er virksomhedens ansvar, at køretøjet opfylder færdselslovens bestemmelser (medarbejderen skal inden kørsel alene sikre sig køretøjets stand opfylder osv.), og de oplysninger en virksomhed kan kræve vedrørende strafferetlige forhold kan indhentes via en ”straffeattest”, såfremt der er saglige årsager til at kræve en sådan. Det kan ikke kræves via en tro- og love erklæring.

Endelig skal du ikke på forhånd ”påtage dig et erstatningsansvar” og dermed fraskrive dig muligheden for at fremme en sag i retssystemet.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os i fagforeningen!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt