Nyheder
Spændende besøg for det store udland Onsdag den 22. november havde vi fint besøg i 3F Frederiksborg af fagforeningsfolkene Matabele Kunda fra landbrugsforbundet i Zambia, Tabatso Mokoena fra National union of Mineworkers i Sydafrika og Gladys fra Tekstilarbejdernes fagforening i Honduras.

 

Vores udenlandske kollegaer var i Danmark for at deltage i en konference den 20. november, arrangeret af 3Fs Ulandssekretariat og Dansk Industri om FNs verdensmål 8, der handler om bæredygtig vækst og anstændige jobs. En stor konference med omkring 300 deltagere fra virksomheder, fagforeninger og fagligt aktive, LO, udenlandske partnere, Udenrigsministeriet og NGO'er. 

 

På konferencen var der oplæg og diskussion, men også mulighed for at deltagerne kunne møde repræsentanter for organisationerne på »stande« med information. Et vigtigt budskab på konferencen fra både 3F og vores udenlandske kollegaer var, at fagforeninger er arbejdernes ret og mulighed for indflydelse. Uden fagforeningerne, når vi ikke målet: Et menneskeværdigt arbejde i år 2030. 

 

I forbindelse med gæsternes ophold i Danmark fik vi i 3F Frederiksborg mulighed for at være værter en enkelt dag og efter fælles morgenmad, hvor vi udvekslede erfaringer om det faglige arbejde, havde vi planlagt besøg forskellige steder i Hillerød.

 

Et af besøgene var på Erhvervsskolen, hvor gæsterne blev præsenteret for AMU-uddannelserne, som er en særlig dansk »opfindelse«, hvor fagforeninger og arbejdsgivere sammen planlægger, hvilke uddannelser, som er relevante for arbejdsmarkedet. En stor inspiration til samarbejdet om udvikling af tekniske uddannelser og efteruddannelse i landene.

 

Senere var vi på besøg på en byggeplads i Hillerød, nærmere bestemt på Badstueslottet ved Frederiksborg Slot, hvor en renovering er i gang. En særlig oplevelse, da offentligheden ikke normalt har adgang til lokaliteten.

 

Det var en inspirerende dag i afrikansk og latinamerikansk selskab. Vi blev atter mindet om, at 3Fs internationale solidaritet og arbejde for at sikre faglige rettigheder og et ordentligt arbejdsliv for arbejdere i hele verden er vigtigt og giver mening.

 

 

 

 

 

 

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt