Nyheder
3F har været en fantastisk støtte Henrik Matthiassen fik forleden Vestre Landsrets ord for, at han har arbejdet under urimelige vilkår hos Møller Sæby Aps. 3F Frederikshavn vandt sagen for ham, og Henrik håber nu, at dommen kommer mange andre chauffører til gode.

En arbejdstid fra 7:00 om morgenen til 23.55  om natten!

Sådan lød de urimelige arbejdsvilkår, som Henrik Matthiassen har mødt hos Møller Sæby Aps, hvor han fra marts 2016 og frem til efteråret 17 var ansat som chauffør:

 • Jeg kom fra restaurationsbranchen og var vant til nattearbejde, så i starten bed jeg ikke mærke i det, siger Henrik, der dog ofte var træt, når han sad bag rattet:

 • En af de værste gange var på et tidspunkt, hvor jeg kørte en patientkørsel fra Frederikshavn til Herning Sygehus. Omkring Holstebro faldt jeg i søvn - og det var kun fordi patienten og en hjælper ved siden af råbte op, at jeg vågnede igen, fortæller Henrik, der også havde andre udfordringer end arbejdstiden:

 • Jeg fandt ud af, at jeg ikke fik pension. Jeg gjorde min arbejdsgiver opmærksom på, det, men da der ikke skete noget, gik jeg til 3F Frederikshavn, fortæller Henrik.

   

  Konstant til rådighed

  Faglig sekretær hos 3F, Per Thorup, havde, da Henrik henvendte sig allerede kørt flere pensions-sager mod Møller Sæby Aps for andre medlemmer:

 • Vi vidste udemærket, at den var gal med pensionsindbetalinger, men da jeg så Henriks timeopgørelser, blev jeg opmærksom på at også hans arbejdstid, var helt horribel, fortæller Per Thorup.

  En “normal” køretid for en chauffør er fra 7.00 til omkring klokken 17:00 - og med en frokostpause indlagt. Sådan var virkeligheden ikke for Henrik:

 • Jeg vidste aldrig hvornår jeg skulle køre - men jeg skulle hele tiden stå til rådighed og måtte eksempelvis ikke tage ud og handle eller spise frokost. De fleste dage stod jeg til rådighed fra 7:00 om morgenen til 23.55. Jeg fik kun løn, når jeg kørte - men jeg var låst, fordi min arbejdsgiver ville have, at vi skulle kunne tage en tur med få minutters varsel. Min telefon blev virkelig en stress-faktor, for den skulle hele tiden være åben og klar.

   

  Skolebørn og patienter

  Henriks arbejde bestod, ligesom de øvrige kollegers, i at køre Flex-kørsel ture for NT. Det vil sige ture med borgere fra Frederikshavn Kommune:

 • Det startede typisk med skolebørn tidligt om morgenen, og blev fulgt op af ture med læge-kørsel og lignende. Der kom ofte patientkørsler fra sygehuset i Frederikshavn sent om aftenen til eksempelvis Thisted, Viborg eller andre steder, fortæller Henrik, der til sidst blev sygemeldt.

  Han fandt selv andet arbejde hos Securitas i efteråret 2017, men han havde aldrig klaret sagen mod sin gamle arbejdsgiver Sæby Aps uden 3F Frederikshavn:

 • 3F har været en fantastisk hjælp i den her sag, og jeg kan kun opfordre andre til at søge hjælp i deres fagforening, hvis de kommer i lignende situation, siger Henrik, der er glad for den erstatning han har fået, men også håber, at dommen i Vestre Landsret kommer mange andre til gode:

 • Jeg håber, at mange andre chauffører i hele Danmark vil få gavn af den her dom.

   

       


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt