Nyheder
3F vinder en halv million i erstatning i bortvisningssag Aalborg Byret giver 3F Frederikshavn medhold i en arbejdsulykkesag fra 2019, og tilkender medlem en halv million kroner i erstatning for uberettiget bortvisning

Slettede videooptagelser, hvor 3F-medlemmet, Per Lundsgaard, falder ned af en trappe på sin arbejdsplads blev afgørende, da Aalborg Byret den 11. februar dømte arbejdsgiveren AB Catering til en erstatning på Kr. 468.294,54 for uberettiget bortvisning.
Per Lundsgaard havde, da ulykken skete, arbejdet i 18 år hos AB catering. En uenighed om hvorvidt Per faldt op af trappen eller ej blev afgørende:
- Jeg er typen, der sjældent er syg, har højst været syg 4-5 dage i mine 18 år i virksomheden.
 Jeg blev ansat i 2001, ulykken skete i maj 2019 og en måned efter blev jeg bortvist, fordi min arbejdsgiver påstod, at jeg løj. Det var slet ikke til at forstå, siger Per Lundgaard, der tog direkte fra AB catering i Nørresundby til 3F Frederikshavn.
Her stod faglig sekretær, Per Thorup, klar til at hjælpe ham, og efter halvandet års kamp er sagen nu vundet ved Aalborg Byret:
- Der har virkelig været meget på spil her. Og det er især blevet afgørende, at AB Catering har slettet video-optagelser fra ulykkesdagen bortset fra tre sekvenser efter ulykken sker. Samtidig er det også en skærpende omstændighed, at bortvisningen først sker en måned efter ulykken, siger Per Thorup, der har ført sagen på vegne af Per Lundsgaard.
- Jeg er naturligvis helt ufattelig glad for 3Fs hjælp og for erstatningen, men det allervigtigste for mig er, at jeg har fået rettens ord for, at jeg ikke har løjet. Det har været så ubehageligt at blive mistænkeliggjort af en arbejdsgiver, som man har arbejdet for i så mange år, siger Per Lundsgaard, der efter faldet måtte opereres i sin skulder. Han har i dag fået nyt arbejde.


Sagen kort
I maj 2019 falder Per Lundsgaard ned af en trappe på sin arbejdsplads AB Catering
I juni 2019 bortvises Per Lundgaard fra arbejdspladsen med påstand om, at han lyver om arbejdsulykken.
I juni 2019 går 3F Frederikshavn ind i sagen.
I februar 2021 fælder Aalborg Byret dom i sagen. AB Catering dømmes til at betale 468.294 kroner for uberettiget bortvisning af Per Lundgaard.
AB Catering dømmes også til at betale 71.540 kroner i sagsomkostning og ca 50.000 i proces-renter.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt