Nyheder
Overenskomst med Sæby Budservice Sæby Budservice vil have ordnede forhold. 3F Frederikshavn har netop indgået overenskomst med Kurth Larsen, der er ejer af Sæby Budservice.

Kurth Larsen startede Sæby Budservice i 2001. Igennem alle årene har han bragt pakker, paller og expresvarer ud til kunder i især det nordjyske, men i løbet af de senere år har branchen ændret sig Derfor tog ejeren en beslutning om at få overenskomst til sit firma og sine 15 ansatte:

 • Transportbranchen for især mindre varebiler er blevet som det vilde west. Det er blevet for let at lave et transportfirma. Vi ser pensionister, der starter pakkekørsel, og alt for mange, der kører og arbejder under urimelige forhold. Jeg oplever, at selv store - også statsstøttede virksomheder - bruger underleverandører, der ikke har tingene i orden. Jeg har længe ønsket et mere reguleret marked, og kunne jo passende starte med mig selv, siger Kurth Larsen.
  For nylig indgik han derfor overenskomst med 3F Frederikshavn, og han ser fagforeningen som en samarbejdspartner.
 • 3F har hjulpet mig med ansættelseskontrakter, pensionsaftaler og har også bistået i forbindelse med corona-krisen, siger Kurth Larsen. For chaufførernes talskvinde, Rikke Hjorth, er den nye overenskomst også en sikkerhed:
 • Vi har altid har haft en god timeløn her hos Sæby Budservice, men overenskomsten er en tryghed for os ansatte. Man kan sige, at coronaen har gjort en overenskomst endnu mere nødvendig, end tidligere, siger Rikke Hjorth, der sammen med Kurth Larsen godt kunne håbe, at flere transportfirmaer fik overenskomst. 
  Jeg tror kun, at der er tre mindre transportvirksomheder, der har overenskomst heroppe i Nordjylland. Det er alt for lidt. Der skal luges ud i de brodne kar, der ødelægger branchen. Overenskomst burde ligesom chaufføruddannelser og kørselstilladelser være lovpligtigt.
  Finn Jenne, der er formand for 3F Frederikshavn, er glad for, at Sæby Budservice nu har indgået overenskomst. Han ser frem til samarbejdet - og deler Rikke Hjorth og Kurth Larsens opfattelse af transportmarkedet.
 • Siden en stor aktør som Post Nord slap store dele af markedet, så er der blevet for mange af det, vi i 3F kalder “arme-ben-firmaer”: En mand, en bil og et cvr nummer. De agerer ofte underleverandører for store velrenommerede virksomheder. Jeg mener, at det er dybt bekymrende, at man kan få leveret en pakke for eksempelvis 39,- til sin hjemadresse. Alle kan regne ud, at det beløb næppe dækker løn, ferie og pension. Derfor er vi også glade for, at Sæby Budservice går forrest og viser vejen, siger Finn Jenne.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt