Nyheder
Information omkring din uddannelse og corona-situationen Danmark er lige nu i en situation, som desværre påvirker mange på den ene eller anden måde. Mange elever og lærlinge vil i en periode opleve usikkerhed i forhold til deres uddannelse. Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som kan give dig et overblik.

 1. Jeg er lærling – skal jeg bare møde op på arbejde som sædvanlig?
  Ja, med mindre du får anden besked fra din arbejdsgiver.

 2. Får jeg løn, hvis min arbejdsplads lukker ned eller sender mig hjem?
  Ja, du skal stadig have løn. En elev/lærling kan ikke sendes hjem uden løn, og kan ikke siges op. Så selv om du skulle blive sendt hjem i en periode, så skal du stadig have løn fra arbejdsgiveren.

 3. Jeg er blevet syg - hvad skal jeg gøre?
  Skulle du blive syg, så vil du have ret til normal betaling ved sygdom for lærlinge. Normalt har du ret til løn under sygdom. Der kan dog være anciennitetsregler i din overenskomst som bestemmer, hvornår du vil få løn under sygdom i den første del af din læretid. Her vil du dog have ret til sygedagpenge. Hvis du bliver syg i længere tid, vil din uddannelsesaftale blive forlænget. Det kan din skole hjælpe dig med. Du kan ikke få dagpenge fra a-kassen, så længe du er under uddannelse.

 4. Jeg er på skoleophold lige nu. Hvad betyder krisen for mig?
  Det er skolen, der bestemmer om eleverne skal sendes hjem eller andet. Skolen kan også vælge at holde undervisningen online. Bliver du sendt hjem fra skolen, har du pligt til at melde dig til din praktikvirksomhed: Så er det virksomheden, der afgør, hvad du skal. På et tidspunkt vil du få besked fra skolen om, hvornår skoleopholdet fortsætter.

 5. Jeg skal til svendeprøve- hvordan skal jeg forholde mig?
  Lige nu er skolerne lukkede, og det betyder også, at din svendeprøve kan risikere at blive udskudt. Det kan medføre, at din uddannelsesaftale bliver forlænget. Lige nu er skolerne ved at aftale, hvordan eleverne bedst muligt kan komme igennem denne situation. I vil få nærmere information hurtigst muligt.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt