Nyheder
3F'ernes pensionsselskaber er landets billigsteEn ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at Industriens Pension og PensionDanmark har landets laveste administrationsomkostninger pr. medlem. De lave omkostninger betyder, at der bliver mere i pension til medlemmerne.Industriens Pension og PensionDanmark, der er de primære pensionsselskaber for medlemmerne af 3F, er de mest omkostningseffektive selskaber i branchen. Det fremgår af en ny statistik fra Finanstilsynet om danske pensionsselskabers omkostninger.

 

Ifølge Finanstilsynets nøgletal lå administrationsomkostningerne pr. medlem i 2017 på 278 kr. i Industriens Pension og 298 kr. i PensionDanmark. De fleste øvrige arbejdsmarkedspensionsselskaber svinger til sammenligning mellem 373 kr. og omkring 600 kr. årligt pr. medlem. De kommercielle pensionsselskaber er typisk betydeligt dyrere.

De lave omkostninger i 3F’ernes pensionsselskaber skyldes en stor omkostningsbevidsthed og et konstant fokus på effektive processer.

”Vi tænker meget over, at vi er her for de ansatte i industrien. Det hele handler i sagens natur om, hvordan vi forvalter ordningen på bedst mulig vis i medlemmernes interesse. Lave omkostninger betyder, at der i sidste ende bliver mere i pension,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

”Vi skal levere god service og rådgivning til medlemmerne, samtidig med at vi holder omkostningerne i bund. Den balance lykkes vi med via en høj grad af digitalisering af vores processer og kommunikation til medlemmerne,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Kontakt