Nyheder
Behold dine forsikringer selvom du er sygemeldt eller uden job

Behold dine forsikringer – selvom du er sygemeldt eller uden job

Hvis du bliver syg eller ledig, og pensionsindbetalingerne stopper, kan forsikringerne i pensionsordningen fortsætte i helt op til fem år. Men du skal selv forlænge forsikringerne efter 12 måneder.

Får du fx kræft, en blodprop eller andre alvorlige sygdomme, kan du i en periode få penge fra PensionDanmark, selvom du ikke indbetaler til pensionsordningen. Dine forsikringer fortsætter nemlig. Typisk er du forsikret ved førtidspension, kritisk sygdom og død i 12 måneder efter, at indbetalingerne er stoppet.

 

Efter de første 12 måneder, kan du forlænge forsikringerne, så du samlet er forsikret i op til 60 måneder (fem år) efter, at du er stoppet med at indbetale til pensionsordningen. Udgiften til forsikringerne bliver trukket fra din opsparing i ordningen.

 

Hvis du er syg, på orlov eller ikke har en anden arbejdsmarkedspension, er det en god idé at forlænge forsikringsperioden længst muligt. Det kan også være en god ide at bevare forsikringerne længst muligt, hvis du skifter pensionsselskab, og dit helbred er blevet dårligere, siden du kom med i pensionsordningen. Du kan nemlig risikere, at vilkårene for forsikringerne ændres, eller at du helt mister dem.

 

Du kan se, hvordan du er forsikret i pensionsordningen ved at logge ind på pension.dk.

 

Du får brev fra PensionDanmark

PensionDanmark skriver til medlemmerne to måneder efter, at pensionsindbetalingerne stopper, og igen en måned inden forsikringerne ophører. Brevene fra PensionDanmark lægges i indbakken på din e-Boks, så husk at tjekke den, så du får læst de vigtige beskeder.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt