Nyheder
Den Danske Model

Vi foretrækker, at vi bruger den tid, der skal til, for at finde en god og langsigtet løsninger på udfordringerne med tilbagetrækning og pension fremfor at haste noget igennem. Det har vores formand Allan Andersen skrevet et læserbrev om...

Respekt for den danske model!

Tidligst til foråret 2020 vil Socialdemokratiet fremlægge sin plan for, hvem der skal kunne gå tidligt på pension. En udmelding, der har fået kritiske røster til at tvivle på regeringens handlekraft. I min verden helt uden grund. Faktisk vil jeg kalde det rettighed omhu, både af hensyn til de mennesker der skal omfattes og dem som ikke skal omfattes af en lovsikret ret til tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.
Den her model skal være et svendestykke, der retter op på mange års uretfærdighed, hvor alt for mange har måtte forlade arbejdsmarkedet uværdigt og nærmest kravlende. Så modellen skal udvikles klogt og der skal sikres opbakning fra både arbejdsgivere og arbejdstagere, så den holder, selv, hvis der skulle komme et regeringsskifte. Det kræver tid og ro til forhandling.
Men jeg synes samtidig også mere overordnet, at det er klogt, at regeringen venter med at præsentere en model til foråret 2020, faktisk vil jeg kalde det respektfuldt over for den danske model.
For sagen er den, at i oktober tages der hul på overenskomstforhandlingerne, som ikke må påvirkes af en pågående forhandling om en differentieret pensionsalder. Hvis de to forhandlinger sker sideløbende, så risikerer vi, at modellen tages til gidsel i øvrige slagsmål om løn- og arbejdsvilkår. Det må ikke ske.
Der er ingen tvivl om, at vi i fagbevægelsen er utålmodige og ønsker at se resultater hurtigt, men det må aldrig blive på bekostning af modellens formål; At sikre en værdig pensionsalder til de mange og ikke til de få!

Allan Andersen
Lokalformand
LO Holbæk-Odsherred


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt