Nyheder
Fritagelse for jobsøgning

Fritagelse for aktiv jobsøgning under mindre intensiv indsats

 

Når et medlem er omfattet af reglerne i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats om mindre intensiv indsats – dvs. medlemmet inden for de kommende 6 uger skal påbegynde fuldtidsarbejde, på barsel, efterløn, pension eller som er på arbejdsfordeling og hjemsendt pga. vejrlig eller materialemangel – kan man på jobcentret blive fritaget for jobsøgning.

 

Du skal kunne dokumentere, at du er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel, i forhold til din overenskomst, og i de situationer, er du som ledig, omfattet af en mindre intensiv indsats.

Du kan sende din hjemsendelse til jobcenteret som så kan fritage dig for jobsøgning og aktivering, du skal opmærksom på at det bliver skrevet i din jobplan.

 

Det betyder, at du bliver fritaget for visse aktiviteter og forpligtelser i relation til a-kassen og jobcenteret. Så er du hjemsendt på grund af f.eks. vejrlig eller materialemangel behøver du ikke længere søge andre job. Fritagelsen betyder, at du som ledig ikke har pligt til aktivt at søge job, joblogge og deltage i samtaler, aktiviteter og aktiveringstilbud.

 

HUSK! Du skal stadig tage imod formidlet job og det er vigtig du tager fat i dit jobcenter, da det er dem der fritager dig.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt