Nyheder
Hils på Krystyna Hansen

Så blev det tid til en lille præsentation af Krystyna.

Krystyna er, ligesom vores andre medarbejdere, en uvurderlig del af holdet. Med sin fortid baggrund som translatør/tolk i russisk og polsk er hun oplagt at sende ud på byggepladserne. Hun har været hos fagbevægelsen siden 2007 og hos os siden maj 2011.

Hun kommer oprindeligt fra Polen. Her modtog man dengang undervisning på russisk i størstedelen af ens skoletid. Da hun bosatte sig her i Danmark besluttede hun sig for at uddanne sig til translatør/tolk. Man kunne dog ikke uddanne sig til translatør i polsk – derfor faldt valget på russisk. I dag holder hun det ved lige, ved at se spændingsfilm og lydbøger på russisk og polsk.

Krystyna er det man kan kalde en allround-medarbejder. Hun bruger meget af sin tid på byggepladserne, hvor hun kan tale med de fleste af byggefolkene . Hun er nemlig også ferm til engelsk.

For de af vores medlemmer som ikke har hørt om RUT-registret kommer her en lille forklaring: det står for ”registret for udenlandske tjenesteydere”. Når man går i gang med en byggeopgave i Danmark, er det lovpligtigt at registrere sig her. Det er ikke et register som alle kan kigge i, men 3F kan søge adgang om at se hvad der står heri. På denne måde er det muligt at danne sig et overblik over de udenlandske arbejdere som opholder sig i Danmark. Og så er det bare om at komme afsted, ud og tale med dem.

Det man først og fremmest kigger efter, er naturligvis om byggepladsen overholder de danske standarder. Ofte kender de udenlandske arbejdere ikke reglerne, hvorfor de er nemme ofre for at blive underbetalt osv.. Krystynas fornemmeste opgave er at forsøge at få virksomhederne til at tiltræde dansk overenskomst, hvilket man kan gøre ved at underskrive tiltrædelsesaftale med lokalafdeling., eller ved at blive medlem af en arbejdsgiverorganisation. Det hænder dog, at virksomheden slet ikke er til at tale med – så ryger de på listen over konfliktramte virksomheder. Ofte er det underentreprenørerne der ikke har helt styr på reglerne – så hjælper det at Krystyna tager fat i dem som står for opgaven. De kan så forlange at underentreprenøren tiltræder overenskomst.

Spørger man Krystyna hvad det bedste ved jobbet er, så siger hun at det er at arbejde med mennesker. At hjælpe og sparre med medlemmerne. Hver dag bringer på noget nyt.

Når Krystyna ikke lige er på byggeplads-besøg, så er der heldigvis også lidt fritid som skal passes. Ud over de førnævnte lydbøger og film, så er hun også en ivrig vinterbader. Det skal dog helt foregå med en sauna indenfor rækkevidde. Hun elsker at pusle med kreative projekter. Hun har blandt andet taget et kursus i at bruge PageMaker, som hun for eksempel bruger til at sætte indbydelser op i, for familie og venner.

Krystyna kan godt lide at have en flot have. Men det er, som de fleste af os nok kan nikke genkendende til, en smule tidskrævende. For at komme ukrudtet til livs har hun etableret en kinesisk have. Det vil altså sige, at der er stenanlæg i det meste af haven – ukrudtet har dog alligevel fundet vejen ind på matriklen.

Svampejagt er også blandt hobbyerne. Krystyna er så heldig at bo i nærheden af nogle gamle bøgeskove, så der er oplagte mål for svampejagt. Interessen kommer fra hendes tid i Polen. Hun kender efterhånden de fleste svampe i Danmark og deler blandt andet interessen med sin nabo


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt