Nyheder
Læserbrev af formand Allan Andersen

Vi har brug for en folkeånd i kampen mod social dumping!

 

Når vi hører om social dumping, altså arbejdsgivere, der udnytter lønmodtagere, ved at tilbyde dem horrible løn- og arbejdsvilkår, så er det oftest i forbindelse med milliardbyggerier. Metroen, supersygehuse og broer, er alle eksempler på social dumping, der kan virke langt væk fra hr. og fru Danmark i Nordvestsjælland.

 

Der er desværre også meget social dumping i de små samfund, måske ikke i kroner og ører, men hver dag er der lønmodtagere, der bliver udnyttet og udsat for kummerlige arbejdsforhold.

 

Senest har vi set departementschefen i Skattestyrelsens ”kone” hyrer litauisk arbejdskraft, der i sandhed værdiforøgede familiens sommerhus i Rørvig og i den seneste uge har 3F været ”på besøg” hos en sommerhusejer, der har fundet den lette eller billige løsning, der beklageligvis bliver udbudt i visse kredse!!! Forholdene er af 3F naturligvis anmeldt til myndighederne!

 

Vi ved det i 3F, fordi vi er dem, som hjælper de kuede lønmodtagere – oftest udlændinge – med at sætte foden ned overfor griske arbejdsgivere. Social dumping er en ubehagelig virkelighed, som vi skal have frem i lyset. Ligesom sort arbejde og bedrageri med sociale ydelser, så er social dumping noget, vi kollektivt skal stå op i mod!

 

Vi plæderer på ingen måde for, at vi hver især skal være dyneløftere, for det har vi myndighederne og arbejdsmarkedets parter til. Men vi skal have en folkeånd, hvor vi alle siger fra og i 3F gør vi alt, hvad vi kan for at bekæmpe social dumping, men vi har brug for jeres opbakning.

 

Vi har brug for jeres moralske hovedrysten, når naboerne hyrer tre litauere ind til at bygge den nye carport til 60 kroner i timen. Vi har brug for, at I siger nej, når genboen siger, at han kender nogen, der planter hæk til den halve pris. Vi har brug for, at jeres børn opdrages med et utvetydigt kodeks om, at i Danmark er der ordentlige løn- og arbejdsvilkår! Det er grundstenen i vores samfund.

 

Vi har i 3F ikke brug for, at hverdagen i Nordvestsjælland skal være præget af tungsind, fordi de dårlige nyheder om social dumping dominerer i folkemunde, og for at undgå det, men vi skal i stedet have skærpet vores fælles samfundskontrakt!

 

Allan Andersen

Afdelingsformand

3F Holbæk-Odsherred

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt