Nyheder
Nye polske medlemmer

I april 2019 fik vi en håndfuld nye polske medlemmer. De var nyansatte kabellæggere hos Martin Winkel Entreprenør og Brolægger A/S fra Fårevejle.

De havde brug for hjælp til en sag med Lønmodtagernes Garantifond, i forbindelse med deres forhenværende arbejdsgivers konkurs. Siden da voksede antallet af polske medlemmer fra Martin Winkel Entreprenør og Brolægger A/S til 22 stk.

De fastholder deres medlemskab, selvom det til tider er besværligt at betale kontingent, fordi kun en af dem, Marcin, har en dansk bankkonto. Det er ham personligt, der indbetaler kontingent for dem alle sammen.

Afdelingen har motiveret dem til at vælge en tillidsrepræsentant iblandt sig, for at kunne styrke deres forhandlingsstyrk. De har også udpeget en talsmand, som kan træde til når den tillidsvalgte f.eks. er syg. Dette er blandt andet sket med en uventet operation.

Det næste der er brug for, er at styrke de nyvalgte med kurser om den danske model, og det danske arbejdsmarked, i deres eget sprog. Byggegruppen tilbyder normalt denne slags kurser, for udenlandske medlemmer, i nogle udvalgte sprog. Grundet COVID-19 er det på standby, men vi ser frem til, at kunne tilbyde det igen når det er muligt


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt