Nyheder
Studietur til Israel med 17RED23

Studietur til Israel med 17RED23

 

Søndag den 24. marts 2019, mødtes jeg med mine 19 skolekammerater og 2 lærer i Kastrup Lufthavn, da vi alle skulle af sted på studietur til Tel Aviv i Israel.

Vi havde valgt Israel som rejsedestination, da vi desværre lever i en tid, hvor terror fylder mere og mere i folks dagligdag. I Israel har der gennem tiden, forgået flere forskellige former for terror, hvorfor de også er et land, der omtaler sig selv som eksperter i håndteringen af dette. I hvert fald fra et præ-hospitalt synspunkt. Vi var i kontakt med deres største præ-hospitale aktør, ved navn ”Magen David Adom” angående muligheden for, at komme ud og kører med på en vagt, på deres ambulancer, med os som observatører. Vi blev mødt med åbne arme, men endte desværre med et afslag, da de i samme periode, skulle have mange israelske værnepligtige med på ambulancen.

Den 25. marts:

Første dag blev brugt på at få et godt indtryk af, hvad Tel Aviv som storby havde at byde på. Vi blev introduceret til den israelske cuisine, gik en tur i den smukke ”gamle by” i Tel Aviv, men fik også smag for den israelske kultur, ved at se en basketball kamp mellem Maccabi Tel Aviv og Ironi Ness Ziona.

Den 26. marts: 

Dagen hvor vi skulle ud til Magen David Adome’s hovedstation, i området Petah Tiqwa. Her tilbød de os som ”trøst”, for ikke at komme ud og kører, at lave et foredrag om det at agere i en terrorsituation, samt at få en gennemgang af hvad det israelske præ-hospitale område havde at byde på. Der var mange gode råd og tankegange, man kunne have med videre fra foredraget og gennemgangen af materialer samt ambulancer, viste at de i Israel, var noget nær tæt på os i Danmark, rent teknologisk. Dog med noget længere teknologisk fremgang i de danske ambulancer. Samme dag var vi ude på en fabrik, hvor der bliver produceret intraossøse(IO) kanyler, kanyler der ligges i knoglen, der i øjeblikket er i testfasen, på forskellige ambulancer i Region Sjælland.

Den 27. marts:

Magen David Adome er den største præ-hospitale aktør, og er den der dækker det meste af landet. Dog har de i Jerusalem (hovedsageligt) også et firma, ved navn ”United Hatzallah”, der også arbejder inde for det præ-hospitale område. Dog med et andet fokuspunkt.

Respons tider er noget man går meget op i Israel, på samme måde som i Danmark. Men pga. en anderledes trafikkultur og de lange distancer, kan det være svært at overholde, med en stor ambulance. Derfor har United Hatzallah, investeret tid og penge i at udvikle et præ-hospitalt beredskab, der har deres fokus på, at kunne mindske respons tiderne, samt opstarte en behandling, hurtigst muligt. Dette gøres ved at anvende motorcykler. De er mindre, hurtigere og kan derfor nemmere nå ud til en patient i nød, hvorefter ambulancen kan komme og hjælpe med den endelige behandling, og til sidst kører på hospitalet med patienten. Vi besøgte United Hatzallah hovedstationen i Jerusalem, og fik her et spændende foredrag omkring deres firma.

Efter besøget gik turen til den gamle by i Jerusalem, hvor vi fik en spændende guidet tur rundt i den multikulturelle og ikke mindst historiske by.

Den 28 marts:

Hjemrejse dagen blev brugt på at få det sidste ud af Israel, vi kunne nå på den korte tid vi var der. Dagen gik på strand og dejligt vejr, samt et par sidste gåture rundt i Tel Aviv og de israelske markedspladser. Aftenen blev sluttet godt af med et udsøgt fællesmåltid for hele gruppen og klokken 06:30 den 29. marts, var det igen af sted mod Danmark.

 

 

 

 

 

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt