Nyheder
TAK for du holder Danmark igang

En plasticpose med et par sodavand, en håndsprit og et takkekort lå forleden oven på en affaldscontainer, da Kamilla Hedengran Kolsboe skulle tømme en borgers beholder for skrald. Det var en gave til den 36-årige renovationsarbejder, fordi hun arbejder videre under corona-krisen.
- Der er lidt flere borgere, som nu kommer ud og siger tak til os eller kigger ud gennem vinduet og stikker en tommeltot i vejret for at sige godt arbejde. Det er meget rart, når borgerne er taknemmelige for vores arbejde og har overskud til at vise det, siger den 36-årige 3F’er.
I førerhuset på skraldebilen står der en flaske med håndsprit, og hun og hendes makker har handsker på, når de arbejder. De holder mere afstand, og så er der færre biler på vejene. Men ellers har corona-epidemien ikke ændret meget på hendes arbejdsdag, fortæller Kamilla Hedengran Kolsboe.
Hun har i fem og et halvt år arbejdet for det private firma Urbaser, hvor hun også tog sin uddannelse som renovationsarbejder.
Fra Kamilla Hedengran Kolsboe gik ud af skolen, tog det 14 år at finde ud, hvad hun gerne ville arbejde med. Undervejs har 3F’eren blandt andet arbejdet på slagteri, som nedriver, og hun har sorteret post om natten for PostDanmark.
- Jeg har altid været en drengepige. Jeg skal have noget at tage fat i. Jeg skal have noget at lave, for ellers falder jeg i søvn. Det har jeg prøvet, da jeg arbejdede i butik, griner hun.
Kamilla Hedengran Kolsboe er eneste kvinde i sin afdeling, hvor der også arbejder cirka 40 mænd, som ligeledes tømmer affaldscontainere for borgerne i Holbæk og Odsherred på Nordvestsjælland.
- Jeg elsker mit arbejde. Vi har et godt kammeratskab. Vi har også frihed, og man er lidt sin egen herre. Jeg går på arbejde med et smil på læben, siger hun.
Hendes arbejdsdag begynder klokken tre om natten, når hun kører fra hjemmet og til jobbet. Hun lytter til bilradioen, så turen til Holbæk forløber fint. Men af og til er renovationsarbejderen træt på hjemturen, og hun er nødt til at stoppe på en rasteplads og sove op til en halv time, inden hun kan køre videre til hjemmet i Lohals på Langeland. Her har hendes mand fået et godt job som medarbejder på en svinefarm.
- Jeg var egentlig inde for at aflevere min opsigelse sidste år til min chef. Men han ville simpelthen ikke godtage den. De ville ikke af med mig. De hjalp mig med at finde en mere økonomisk bil og undersøge det skattemæssige, og det kunne godt give mening. Der er bare lige det med transporten på fire timer om dagen. Jeg har fantastiske kolleger. Jeg ville prøve at få det til at fungere, og det har jeg fået, siger Kamilla Hedengran Kolsboe.
Hun mener, at hendes og kollegernes arbejde er meget vigtigt for det danske samfund. Ikke mindst i en tid med corona-epidemi.
- Jeg frygter ikke at blive smittet med corona-virus. Vi er skraldemænd og er udsat for så meget i forvejen, så vores immunforsvar er godt. Jeg tænker på at udføre mit arbejde med et smil. Jeg er typen, der er optimist, og jeg vil ikke lade mig skræmme. Men corona præger mine børn. Min søn har været ødelagt over, at ingen kommer til hans syvårs fødselsdag, siger Kamilla Hedengran Kolsboe.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt