Nyheder
Tillid er godt men løntjek er bedre

Tillid er godt, men løntjek er bedre

Vi ved, at der løbende opstår fejl, når der udbetales løn – så hold øje med din lønseddel! Sådan lyder opfordringen fra LO/FH som optakt til årets landsdækkende løntjek-kampagne, som starter i dag.

Få tjekket din lønseddel! De næste to uger sætter vi fokus på Din lønseddel og kan du få hjælp fra en lang række fagforeninger i Holbæk og Odsherred. Tidligere løntjek-kampagner har afsløret mange fejl på lønsedlerne, som har givet mange penge tilbage til medarbejdere.

 

Den månedlige lønseddel kan være svær at gennemskue. ”Får jeg de rette tillæg? Bliver der sparet op til min ferie og min pension, som der står i overenskomsten?”. Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan komme i tvivl om, hvis man tjekker sin lønseddel.   

Derfor hjælper OK-mærkede fagforeninger årligt mange medlemmer med at tjekke lønsedlerne. Og det tilbud sætter fagforeningerne særligt fokus på i uge 46 og 47, hvor den årlige løntjek-kampagnen løber af stablen.

OK-fagforeninger har den nødvendige viden  
Lønsedler er forskellige, fordi medarbejdere i forskellige fag, brancher og sektorer har forskellige løn og arbejdsvilkår. Det er aftalt i de tusindvis af overenskomster, som arbejdsgivere og arbejdstagere på det offentlige og private arbejdsmarked har indgået med hinanden.

Det er de OK-mærkede fagforeninger, der forhandler overenskomsterne, og derfor har de den indsigt og viden, der skal til, for at hjælpe med at tjekke medlemmernes løn.

De senere års løntjek-kampagner er fulde af historier om lønmodtagere, der har fået endda rigtig mange penge ud af at få tjekket deres lønseddel. I langt de fleste tilfælde skyldes det fejl, som er lette at forklare – og som arbejdsgiveren justerer uden det store bøvl.

 

TJEK DIN LØN HER

Løntjekket er en del af de OK-mærkede fagforeningers fælles oplysningsindsats om overenskomster og faglige fællesskaber. Over hele landet vil fagforeningerne tilbyde fælles løntjek på arbejdspladser. På fagforeningskontorerne står døren åben, og der vil være aktiviteter på gader og stræder.
Og overalt bliver budskabet det samme: Tillid er godt, men løntjek er bedre. I hvert fald når det gælder lønsedlen.

Yderligere information: Allan Andersen, LO Holbæk-Odsherred, allan.a@3f.dk, tlf: 6021 8353

Læs mere om OK-mærket og de OK-mærkede fagforeninger her
https://ok-maerket.dk/

Bliv klogere på din lønseddel på www.ok-maerket.dk og følg kampagnen på Facebook her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt