Nyheder
Jensens Bøfhus varsler lockout mod ansatte: Forhandlinger brudt sammen

Jensens Bøfhus har varslet lockout af ansatte organiseret i 3F. Lørdag brød forhandlingerne mellem bøfkæden og fagforeningen sammen.

 

Den 16. marts må ansatte hos Jensens Bøfhus, der er medlemmer af fagforeningen 3F, med stor sandsynlighed ikke møde på arbejde.

Det er en konsekvens af, at bøfkæden ligger i strid med 3F om de ansattes overenskomst og derfor har varslet lockout af fagforeningens medlemmer. Det betyder, at Jensens Bøfhus kan sende de ansatte hjem uden løn, hvis ikke parterne inden da er blevet enige om en aftale.

 

Lørdag forhandlede de igen, og ifølge 3F Privat Service, Hotel og Restauration brød forhandlingerne efter kort tid sammen. Fagforeningen oplyser til A4 Nu, at man nu vil anmode forligsmanden om at indtræde som mægler

Hele miseren startede med, at Jensens Bøfhus i løbet af 2019 meldte sig ud af arbejdsgiverforeningen Horesta og efterfølgende opsagde overenskomsten med 3F, der omfatter 700 medarbejdere på 23 restauranter i Danmark.

Anders Nikolaisen, administrerende direktør i kæden, har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at han "ønsker lige løn for lige arbejde". Dermed henviser han til, at man hos den konkurrerende kæde Flammen har en anden overenskomst, der ifølge 3F Privat Service, Hotel og Restauration vil betyde en lønnedgang på 3.200 kroner om måneden for en fuldtidsansat tjener.

På mødet lørdag gentog Anders Nikolaisen ifølge 3F sit krav om at få de ansatte over på Flammens overenskomst. Hans argument er, at selvom det vil betyde, at nogle medarbejdere vil gå ned i løn, vil det for andre betyde mere i lønningsposen.

- Alle mine eksisterende medarbejdere, der er ansat inden 1. marts, vil fortsætte på samme vilkår. De medarbejdere, som vi kommer til at ansætte efter 1. marts, tilbyder vi de samme vilkår som på Flammen. Og det betyder, at der er nogle, som vil gå lidt ned i løn, og der er nogle, som går lidt op i løn, sagde Anders Nikolaisen fredag til Ekstra Bladet.

3F Privat Service, Hotel og Restauration oplyser til A4 Nu, at restaurant Flammen benytter et helt andet koncept uden tjenere, hvor man i stedet har enhedsmedarbejdere ansat, der både vasker op, gør rent og fylder mad på buffeten. Gæsterne skal på Flammen selv hente deres mad, mens man på Jensens Bøfhus får sin mad serveret af tjenere.

- Når vi siger lige løn for lige arbejde, så er det lige løn for tjenerarbejde på niveau med de tjenere, der arbejder alle mulige andre steder i branchen. Vi betragter det ikke som lige løn for lige arbejde, hvis en tjener skal have en opvaskerløn, lyder det fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration, der oplyser, at enhedsmedarbejderne får 20 kroner mindre i timen end Jensens Bøfhus' tjenere.

Ifølge fagforeningen har man tilbudt Jensens Bøfhus muligheden for at få Flammens overenskomst, hvis kæden så til gengæld vil betale et tillæg til tjenerne. Det har Jensens Bøfhus dog afvist.

I sidste uge sendte bøfkæden det første lockout-varsel. 3F Privat Service Hotel og Restauration oplyser til A4 Nu, at der kan være juridiske problemer med varslet - uden dog at ville gå ned i de nærmere detaljer.

Jensens Bøfhus har 23 restauranter i Danmark, otte restauranter i Sverige og to i Norge. Det er dog kun de danske restauranter, der er berørt af situationen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt