Nyheder
Sygedagpenge - I særlige tilfælde kan du have en juridisk ret til dobbelt forsørgelse
<p>Hvis du anker en kommunes afgørelse om at stoppe dine sygedagpenge, så har den pågældende kommune i første omgang 1 måned til at genvurdere den afgørelse du klager over. Hvis kommunen efter genvurderingen vælger at fastholde, at dine sygedagpenge skal stoppe, så videresendes din klage til Ankestyrelsen. I Ankestyrelsen er der en behandlingstid på 3 måneder og helt op til et år.</p>
<br />

Mens Ankestyrelsen behandler din sag, modtager du ikke sygedagpenge. Derfor skal du have et andet forsørgelsesgrundlag at leve af i den periode. Det kan f.eks. være ressourceforløbsydelse i et jobafklaringsforløb eller kontanthjælp.

Når Ankestyrelsen har færdigbehandlet din sag, modtager du et brev fra Ankestyrelsen med deres endelige afgørelse. Hvis Ankestyrelsen giver dig medhold i din klage, har du som minimum ret til sygedagpenge tilbage til det tidspunkt, hvor kommunen stoppede udbetalingen af dine sygedagpenge.

Det betyder at du skal have efterbetalt sygedagpenge, for den periode det har taget at behandle din klagesag – og muligvis skal du også fremadrettet have udbetalt sygedagpenge.

Ved efterbetalingen af dine sygedagpenge skal du som hovedregel have modregnet det beløb, som du i form af anden ydelse, som f.eks. kontanthjælp, har modtaget for den samme periode. Det skal du ud fra et forvaltningsretligt grundprincip om, at en borger ikke må modtage ’dobbeltforsørgelse’.

I særlige tilfælde er der dog undtagelser fra dette grundprincip - Har du været i et tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats i den samme periode som efterbetalingen af sygedagpenge vedrører, så har du reelt ydet en indsats for dine penge, hvorfor kommunen heller ikke må modregne ydelsen for aktiveringsperioden i deres efterbetaling af dine sygedagpenge. - Dermed har du altså ret til dobbeltforsørgelse i aktiveringsperioden.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt