Mens Ankestyrelsen behandler din sag, modtager du ikke sygedagpenge. Derfor skal du have et andet forsørgelsesgrundlag at leve af i den periode. Det kan f.eks. være ressourceforløbsydelse i et jobafklaringsforløb eller kontanthjælp.
Når Ankestyrelsen har færdigbehandlet din sag, modtager du et brev fra Ankestyrelsen med deres endelige afgørelse. Hvis Ankestyrelsen giver dig medhold i din klage, har du som minimum ret til sygedagpenge tilbage til det tidspunkt, hvor kommunen stoppede udbetalingen af dine sygedagpenge.
Det betyder at du skal have efterbetalt sygedagpenge, for den periode det har taget at behandle din klagesag – og muligvis skal du også fremadrettet have udbetalt sygedagpenge.
Ved efterbetalingen af dine sygedagpenge skal du som hovedregel have modregnet det beløb, som du i form af anden ydelse, som f.eks. kontanthjælp, har modtaget for den samme periode. Det skal du ud fra et forvaltningsretligt grundprincip om, at en borger ikke må modtage ’dobbeltforsørgelse’.
I særlige tilfælde er der dog undtagelser fra dette grundprincip - Har du været i et tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats i den samme periode som efterbetalingen af sygedagpenge vedrører, så har du reelt ydet en indsats for dine penge, hvorfor kommunen heller ikke må modregne ydelsen for aktiveringsperioden i deres efterbetaling af dine sygedagpenge. - Dermed har du altså ret til dobbeltforsørgelse i aktiveringsperioden.
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.