Nyheder
Når danskerne har 6 ugers ferie Nyd den 6. ferieuge – den har vi, der er medlemmer af en fagforening sikret os i fællesskab

Sommerferien er over os, og det er skønt med nogle uger, hvor vi kan slippe arbejdet og rekreere. Vi kan samtidig glæde os over, at ferien er velfortjent. 

Vi, der er medlemmer af fagforeningerne, har i fællesskab kæmpet os til den ret til ferie, alle danskere første gang fik i 1938 med vedtagelsen af ferieloven. Ferieloven sikrede alle ret til ferie med to ugers løn.

Siden 1938 er loven løbende blevet forbedret. Fagbevægelsen har forhandlet sig til mere ferie, som så efterfølgende er blevet implementeret i ferieloven. Så medlemmernes indsats kommer alle danskere til gode – også dem, der har valgt ikke at tage ansvar og stå uden for fællesskabet. I 1953 fik vi tre ugers ferie, i 1971 sikrede loven fire ugers ferie, i 1979 blev det til fem ugers ferie, og i 2000 fik vi den sjette ferieuge ind i overenskomsterne. Den består af fem feriefridage, som de overenskomstdækkede har ret til at holde.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt