Nyheder
Forhandlinger om lokalaftaler Indenfor hos Dansk Industri blev der lagt arm om lokalaftalerne i lufthavnen. Udenfor stod der medlemmer og bakkede forhandlerne op. Se billeder og video her

Tirsdag var der to forhandlinger om lokalaftaler i lufthavnen. Denne gang var det SAS, der ønskede at komme af med sine aftaler. På den måde kan de sætte løn og pension ned med 15 % - og arbejdstid og arbejdstempo op.

Under forhandlingerne viste det sig, at SAS ud over de ønskede forringelser, også vil gøre brug af den nye mulighed for arbejdsfordeling. På den måde kan man muligvis undgå yderligere afskedigelser, men medarbejderne vil samtidig gå endnu mere ned i indkomst.

Der er ikke enighed om, hvornår SAS kan opsige ”hovedlokalaftalen” (A001). Den handler blandt andet om de funktionærlignende ansættelsesformer, pension og feriepenge. Her mener SAS, at den kan udløbe med overenskomstperioden, mens 3F Kastrup mener den hænger sammen med Industriens overenskomst og dermed ikke kan opsiges så længe SAS er på denne overenskomst. Dette vil blive behandlet i en separat faglig sag. 

Bemærkelsesværdigt er det, at SAS har inviteret den ene klub, Spirit, til videre forhandlinger, mens de ikke ønsker at forhandle mere med Ekspeditionsarbejdernes klub. 

Udenfor var klubberne i lufthavnen samlet for at vise deres sympati og opbakning til forhandlerne. Der var bl.a. mødt jernbanearbejderne, havnearbejderne, kommunalarbejdere, murere og stilladsarbejdere op. Der var røde faner, håndsprit, sammenhold og klapsalver til forhandlerne.

 

3F Kastrup er ikke tilfreds

3F Kastrup mener ikke det er rimeligt, at firmaerne i lufthavnen udnytter corona-krisen til at sætte lønnen ned og arbejdstiden op. 

Formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen siger efter dagens forhandlinger: ”Tak til de, der mødte frem og de der dyttede, når de kørte forbi! Det er svært at forestille sig en stor arbejdsplads på Industriens overenskomst uden lokalaftaler. Jeg håber virkelig stadig parterne finder en bedre løsning sammen.”

 

Se også video fra 3F Fagbladet


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt