Nyheder
Møde med Peter Hummelgaard Tillidsfolk og andre fra 3F Kastrup havde i dag onlinemøde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
Selv om tiden var knap, blev den brugt godt. Det handlede især om den svære situation i luftfarten, og de udfordringer vi kan komme ud for, når vi skal have startet op igen.
Der var enighed om, at der er brug for mere fokus på lønmodtagerne i den offentlige debat. Mange har betalt en høj pris for krisen med deres arbejde – andre bliver fortsat presset på arbejdsvilkår. Så der er nok at kæmpe for.

Genstart af luftfarten, uddannelse, højere dagpenge, coronapas og arbejdsfordeling var nogle af emnerne. Der blev også mulighed for at vende in- og outsourcing i affaldsbranchen.

Genstart
Der var enighed om at der bliver gjort meget, men også at luftfartsbranchen har brug for alt den hjælp den kan få. Der er brug for coronapas og aftaler om nem flyforbindelse med andre lande, mens vi venter på at hele EU (måske) kommer med. Ventetid på Coronatest for ankommende passagererne duer heller ikke. Det var nogle af de konkrete forslag til Hummelgaard, for at få gang i luftfarten.

Udhulede dagpenge
Dagpengene, og behovet for en markant forhøjelse, blev gentaget. Ministeren kender godt vores holdning -men det ER vigtigt, og noget vores ledige kollegaer mærker hver dag.

In- og Outsourcing
Medarbejderne skal ikke betale prisen, når deres arbejde flytter arbejdsgiver. Uanset om det er fra privat til offentlig, eller som vi nu oplever det med København, der insourcer opgaven, men vil forringe vilkårene. Det emne lovede ministeren at rejse med sine partifæller på Københavns Rådhus.

Luftfart før hårklip
Forsamlingen sendte et klart signal til Peter Hummelgaard og regeringen: Åben stile og roligt op for Danmark igen.
Håret kan vente og skolebørnene må hellere tage en ekstra uge hjemme, end risiko for en 3. coronabølge. Det er langt flere job i farer, hvis genåbningen går galt.
Filer

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt