Nyheder
Negative renter i banken 3F og 3F Kastrup er aktionærer i Arbejdernes Landsbank. Vi har spurgt bankens direktion, om deres udlægning af hele spørgsmålet om negativ rente. Se hvad de svarede her.

Det er på alle måder helt uvant, at man nu skal betale for at have sine penge stående i banken. Men det er desværre sådan, verden ser ud lige nu med det negative rentemiljø, som centralbankerne rundt om i verden dikterer, herunder Nationalbanken i Danmark. Centralbankernes pengepolitik er, at pengene skal ud i verden at arbejde for at få gang i væksten. Det skal ikke være attraktivt at placere dem i bankerne.

Nationalbanken indførte i 2012 negative renter for danske banker. Arbejdernes Landsbank var en af de sidste banker, der lagde minusrenterne over på kunderne – det gjorde vi først i juni 2020.
Fra 1. juni 2021 hedder vores rentesats -0,5 pct. på beløb over 100.000 kr.
Andre banker arbejder med -0,6 pct., som gør det dyrere for deres kunder.

For foreninger og erhvervskunder holder vi også fast i 0,50 pct. på beløb over 100.000 kr. mens andre banker øger den negative rente for Erhverv til et sted mellem -0,75 og -1,25 pct.

Mere indlån end udlån bliver til stor udgift
Arbejdernes Landsbank har et indlånsoverskud omkring på 21 mia. kr. og vores kunder fortsætter med at sætte mange penge ind på deres bankkonti. At vi har 21 mia. kr. mere i pengetanken, end vi låner ud, betyder desværre store udgifter for banken, for vi er nødt til at placere flere milliarder i Nationalbanken. Derfor har vi valgt at vores kunder betaler en rente, der er neutral i forhold til Nationalbankens rente.

Rammer 1 ud af 4 almindelige lønmodtagere
Negative renter er dårligt for alle, og vi synes også, det er en kedelig situation for alle med et større pengebeløb i banken. Ifølge den nyeste analyse fra Finans Danmark er det heldigvis kun 27 pct. af almindelige lønmodtagere, der bliver ramt af negative renter, og for halvdelen af dem koster det under 600 kr. om året.

Hvis det er en mulighed, opfordrer vi til, at man overvejer at investere nogle af pengene i stedet for. Banken har flere investeringsprodukter og kompetente rådgivere, der kan hjælpe. Vi opfordrer derfor til kontakt til rådgiver / filial for at drøfte mulighederne.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt