Nyheder
Ballade om SAS-overenskomster: Frygt for ræs mod bunden SAS opretter base for sit udenlandske datterselskab i Københavns Lufthavn og hyrer ansatte ind på anderledes vilkår. Konkurrerende fagforeninger organiserer nu samtidigt kabinepersonalet hos SAS.

Højst usædvanligt for danske forhold er der nu flere fagforeninger, som tegner overenskomst for de samme ansatte i det samme firma i det samme land. SAS har indgået overenskomst med en ekstra fagforening, når der kommer til at dække stewardesser og piloter i Københavns Lufthavn.

Normalt er det CAU (Cabin Attendants Union), som organiserer stewardesserne, og Dansk Pilotforening, som tager sig af piloterne. Men torsdag kom det frem, at Flyvebranchens Personaleunion (FPU) har tegnet overenskomst for disse personalegrupper i datterselskabet, SAS Ireland (Sail). Og dét selskab har netop oprettet base i København.

Med andre ord: Danske stewardesser og piloter kan nu komme til at arbejde hos SAS i København på ringere vilkår, end de normalt har. Det sker, hvis de bliver hyret ind via SAS Ireland.

Læs hele artiklen fra fagbladet 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt