Nyheder
Leder Chaufføren 3 2021 STOP vi er så tæt på!

Nogle gange har man bare lyst til at rive håret af sig selv i fortvivlelse, over andres manglende respekt for de der har holdt hjulene i gang mens en pandemi har raset i Danmark. En pandemi der stadig har sit knugende favntag på landet, selv om det langsomt lysner forude.

I en helt særlig klasse er den tåbelige ide om at MOVIA-chaufførerne nu igen skal pålægges at få alle passagererne ind gennem fordøren, at de forreste sæder igen skal kunne benyttes.

Man skulle tro det var en forsinket aprilsnar. Men det er det næppe.

Men det er i hvert fald udtryk for en ufattelig ringe situationsfornemmelse, ekstrem bad timing og en blanding af skødesløshed samt ringeagt for andre liv og helbred.

Kort sagt er det udslag af selvisk magtbrynde.

I denne tid kan vi glæde os over at Danmark åbner mere og mere op, hvor andre lande omkring os, lukker mere og mere ned. Det er godt gået Danmark, og en stor tak skal også lyde til myndighederne for deres indsats.

Og især skal der lyde en stor tak til alle de, der er frontpersonale her under den fortsatte pandemi. Sygeplejersker, SOSU-assistenter, læger, butikspersonale, pædagoger, buschauffører og mange flere.

Men takken og tanken er åbenbart så kort hos MOVIA, at den end ikke når at bundfælde sig, førend MOVIA kommer med krav om en håbløs forceret tilbagevenden til tiden før COVID-19.

Har de da helt slukket for tankevirksomheden hos MOVIA? Ser de ikke nyheder som os andre? Har de da ikke opdaget at vi stadig kan smitte? Eller er de klogere end alle os andre, og har ansat deres hær af virologer de rådfører sig med?

Svaret på det sidste er nok at det har de ikke!

Vi er i gang med at åbne Danmark. Langsomt og gradvist. Forsigtigt og velovervejet. Stykke for stykke bevæger vi os ud af Coronaens knugende favntag.

Lidt efter lidt bliver vi vaccineret. Ikke så hurtigt som vi ville, men det går fremad. På et tidspunkt her til sommer vil alle kunne blive vaccineret. Så kan vi enhver føle sig mere tryg og sikker. Den dag vil komme, bare lige holde ud lidt endnu, som annoncerne fra Sundhedsstyrelsen fortæller os.

Men nej. Ikke hos MOVIA der med deres kreds af bodega-virologer og andre ukyndige allerede har fastslået, at Coronaen ligger lysår bag os. Ja måske har den slet ikke eksisteret i deres univers af uvidenhed.

Men det gør den, altså!

Lad os nu vente på at vaccinerne kommer til det frontpersonale der trofast, hver dag – fra morgen til aften – har passet deres job. Hvilken moralsk ret har ledelsen i MOVIA, til at påtvinge det frontpersonale der altid mødte op, en øget risiko for smitte.

Er det virkelig takken for at have passet jobbet til ug, med kryds bolle og slange, at have en så rystende ringeagt for chaufførernes liv, førlighed og helbred. Det er hovedrystende.

Lyt dog til dem der ved noget, i stedet for at lave jeres egen exit-strategi fra Corona. For den dag kommer snart. Vent nu på vaccinerne, vi er så tæt på!

Helt ærligt Movia – DET ER EN OMMER.

God 1. maj


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt