Nyheder
Leder Chaufføren 5 2021 Vi står klar

Vi har haft en fin sommer her til lands. Ikke bare sportsligt fik vi noget at juble over med både fodbold, cykling og olympiske lege. Men også i de store betydende regnestykker er der grund til jubel og glæde. 

Vi er selvfølgelig ikke sluppet helt af med corona. Måske skal vi leve med den til evig tid. Men vi kommer til at leve med den, hvor det er os der har styringen af den og den ikke bare kan løbe frit rundt imellem os. 

Store dele af befolkningen er allerede vaccineret. De sidste står snart klar til at få deres “skud” Og så er vi alle sammen ovenpå!  

Økonomien har det ikke bare godt. Den har det ovenud godt. Arbejdsgiverne råber på arbejdskraft og coronagælden fra de forskellige pakker til at hjælpe arbejdsgiverne, giver ikke formanden for det økonomiske råd, Carl-Johan Dalager “søvnløse nætter”, som han udtrykker det. 

Vi har igennem hele coronaforløbet vist, at kun ved at bekæmpe corona effektivt, har vi kunnet undgået store nedlukninger, som det er sket i andre lande.  

For igennem denne coronatid har der været udvist en helt usædvanlig god rettidighed og omtanke i forholdet mellem restriktioner og åbninger.  

Det har været dygtigt dirigeret af en regering, der sammen med næsten alle Folketingets partier, har fået opbakning til de nødvendige og rigtige tiltag. 

Skyldes det held? Måske, nogle gange. Men grundlæggende skyldes det også en politisk holdning til, hvad det er vi som samfund samlet set gerne vil nå. 

Om få måneder får vi lejlighed til som stemmeberettigede borgere at give vores mening klart til udtryk ved det forestående kommunal- og regionsvalg. Det samme politiske valg.

Ligesom regeringen har vist en viljestyrke og evne til at få gennemført de forskellige tiltag i coronatiden, så vil vi som fagbevægelse udvise den samme vilje og evne til at sikre vore medlemmers ret til organisering, sikre de unges ret til en færdig uddannelse og sikre medlemmernes ret til ordentlige og fair vilkår på deres arbejdsplads. 

Et af de vigtigste instrumenter i den sammenhæng er at vi sammen med organiserede arbejdsgivere kan få udvirket og udviklet flere og bedre dækkende arbejdsklausuler, der hvor 
det offentlige er med i opgaven. Få lavet arbejdsklausuler sammen med de organiserede arbejdsgivere om at deres underentrepriser er beskyttet af arbejdsklausuler. 

Alt andet vil være en hån og en forbrydelse både mod det vi allerede har bygget op, og for den fremtid som vore børn skal være en del af. 

3F Københavns Chauffører vil kæmpe til den sidste blodsdråbe for at flere og flere af vore medlemmer får denne beskyttelse og at alle unge får en reel lærlingetid ude på virksomhederne. Alt andet vil være utåleligt. Arbejdsgiverne skriger på faglært arbejdskraft. Så kom i gang med at lave lærepladser, kære venner! 

Sammen kan vi, du og jeg, atter mødes på arbejdspladserne for at snakke om forholdene og de små og store problemer vi har, og som skal løses. Alt sammen uden at restriktioner får skylden for at det ikke kan lade sig gøre? 

Vi står klar. Tak for en skøn sommer. Nu gælder det arbejdet, på ny! 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt