Nyheder
Har du styr på pensionsberegningen? Med udgangspunkt i det gammelkendte ordsprog der siger: ”Mange bække små – gør en stor å” kan det vise sig at være en god idé, at have styr på ens egen arbejdsmarkedspension.

Vi har her i 3F Københavns Chauffører, i den seneste tid oplevet fejl i virksomhedernes beregning af den overenskomstsikrede arbejdsmarkedspension. Det drejer sig især om godsområdet. I flere tilfælde har ikke alle løndele, såsom særlig opsparing, frihedsopsparing og feriepenge, indgået som grundlag for pensionsberegningen. Det drejer sig især om den særlige opsparing, som i ATL- og DTL overenskomsterne p.t. er på 2,7 %. Særlig opsparing blev en del af overenskomsterne i marts 2013.

 

En korrekt pensionsberegning kan se ud som i dette eks.:

 

Ferieberettiget løn                                  25.000,00 kr.

Frihedsopsparing, 6,75 %                          1.687,50 kr.

Særlig opsparing, 2,7 %                              675,00 kr.

Feriepenge, 12,5 %                                  3.125,00 kr.

Beregningsgrundlag for pension              30.487,50 kr.

Pension, virksomhedsandel, 8 + 4 %        3.658,50 kr.

 

Indgår den særlige opsparing ikke i beregningsgrundlaget, drejer det sig i ovennævnte eksempel om i alt 81,00 kr. i manglende pensionsindbetaling, når både virksomhedens og din andel lægges sammen. Det lyder måske ikke af meget. Men i en kombination med PensionDanmarks lave omkostninger og dygtige forrentning, vil selv et lille beløb hver måned, blive til mange penge i løbet af et langt arbejdsliv.

 

Er du i tvivl om din pension bliver beregnet rigtigt, skal du være velkommen til at kontakte godsområdets faglige konsulent Harald Fabricius på mail harald.fabricius@3f.dk eller telefon 8892 2772. I samme forbindelse kan der så også laves et generelt lønseddeltjek.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt