Nyheder
Kaj Werner Olsen har endelig fået førtidspension

Det er afslutningen på et alt for langt og trægt sygeforløb for Kaj Werner efter en alvorlig arbejdsulykke for 5 år siden.


 


 


Kaj Werner Olsen har efterhånden været i pressen mange gange. Lige før sommer-ferien skrev vi her på hjemmesiden og i afdelingsbladet om, hvordan Kolding Kommunes pensionsteam gav afslag på førtidspension, selv om Rehabiliteringsteamet havde indstillet til det.


 


Kaj Werner har været sygemeldt siden en alvorlig arbejdsulykke i 2014. Det seneste ca. 1½ år har han været ledig fleksjobber til et job, der for 3 år siden blev vurderet til ca. 3 timer pr. uge. Det er kun gået ned ad bakke med Kaj Werners helbred siden.


 


Rehabiliteringsteamet ændrede indstilling


Efter afslaget skulle sagen behandles igen i Kommunens Rehabiliteringsteam den 4. juli. Udvalget valgte at følge Pensionsteamets afgørelse om, at der skulle en virksomhedspraktik og en funktionsafklaring i hjemmet til, før man kunne afgøre, om Kaj Werner var berettiget til førtidspension.


 


”Jeg forstod på mødet, at det var en formalitet”, fortæller Kaj Werner. ”Det var noget jura, fik jeg forklaret. Teamet kunne ikke tilkende mig førtidspension, når jeg havde gået så længe uden at være prøvet i noget.”


 


Afprøvning af arbejdsevnen


Det betød for Kaj Werner, at han skulle i en virksomhedspraktik for at afprøve arbejdsevnen. Kaj Werner var i praktik i 4 uger med 1½ time to gange pr. uge. Kaj Werners effektive arbejdstid blev vurderet til omkring 1 time om ugen. Ud over praktikken skulle der laves en såkaldt AMPS-test (en ergoterapeuts beskrivelse af hvordan man klarer sig hjemme).


 


”De var rigtig flinke i praktikken” siger Kaj Werner” De kunne jo godt se, at det var svært og at jeg havde ondt. Besøget af ergoterapeuten var også ok. Jeg skulle smøre to stykker toastbrød og så tage tøj af og på. Da jeg så rapporten, tænkte jeg: kan man få så meget ud af det? Men de beskriver jo hver en bevægelse man gør, og hvordan man gør det.”


 


Endelig en slutning på et alt for langt forløb


Afgørelsen om førtidspension har ikke helt bundfældet sig hos Kaj Werner. Han ville gerne være sluppet for de seneste 3 måneder. ”Men når det nu skulle være”, som Kaj Werner formulerer det, ”så tror jeg faktisk, at Jobcenteret denne gang gjorde, hvad de kunne for at få mit forløb færdigt. Jeg har aldrig oplevet, at det kørte så let og ubesværet. Hvis bare min sag havde kørt sådan fra en start, så havde det sparet meget tid!”


 


I 3F Kolding er vi glade for, at Kaj Werner endelig er tildelt den førtidspension, som han efter vores vurdering længe har været berettiget til!


 


 


 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt