Nyheder
3F bakker op om offentlige forlig <p>Torsdag gav 3F's hovedbestyrelse sin fulde opbakning til de overenskomstforlig, som de offentlige forhandlere har forhandlet på plads i Forligsinstitutionen.</p>

Det var tomlen op over hele linjen, da 3F’s hovedbestyrelse torsdag var samlet for at tage stilling til de overenskomstforlig, som de offentlige forhandlere har puklet for at få på plads i Forligsinstitutionen de seneste mange uger.

En enig hovedbestyrelse gav deres fulde opbakning til forligene. Det betyder, at der for 3F’s vedkommende er grønt lys til at sende forligene til afstemning blandt de cirka 35.000 3F’ere ansat i kommuner, regioner og stat.

- Vi fik opfyldt vores to altafgørende krav: At sikre reallønsfremgang for alle vores medlemmer og at få en ordning, der garanterer, at de offentlige lønninger følger de private. Det er et godt resultat, og jeg er glad for, at hovedbestyrelsen bakker massivt op, siger Ellen K. Lykkegård, der er formand for Den Offentlige Gruppe i 3F.

Vigtige sejre for 3F’erne

Hun fremhæver også et særligt lønløft til lavtlønnede medarbejdere, ligesom der er sat penge af til, at flere ufaglærte kan blive faglærte. Til 3F-elever i staten kommer der en betragtelig lønfremgang på gennemsnitligt 2.000 kroner.

- Der er mange vigtige sejre for 3F’s medlemmer i overenskomsterne. Og det er i høj grad vores aktive medlemmers fortjeneste. Vi skylder en meget stor tak til de tusindvis af mennesker, der kæmpede sammen med os under forhandlingerne. Det folkelige pres rundt om i landet - og inde på pladsen foran forligsen - har gjort en enorm forskel i forhold til at kæmpe gode forlig hjem, siger Ellen K. Lykkegård.

I den kommende måned skal 3F’s offentligt ansatte plus alle øvrige i det offentlige så til stemmeurnerne. Afstemningen skal være afsluttet 2. juni.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt