Nyheder
Konference for tillidsvalgte 2018
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center;">
<strong>
<em>
<span>3F Mariager Fjord</span>
</em>
</strong>
</p>
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center;"><strong><em><span>Konference for Tillidsvalgte</span></em></strong></p>
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: center;"><strong><em><span>14 – 15 september 2018</span></em></strong></p>

Tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter fra 3F Mariager Fjord har rykket 2 dage ud af kalenderen for at tage på konference på AMU Sandmosen. Fokus var på Psykisk arbejdsmiljø (stress), kommunikation, vidensformidling, samarbejde og lokalaftaler.

 

Baggrunden for emnerne på konferencen var den hverdag som de Tillidsvalgte kommer fra. Her er det desværre ikke ukendt, at det psykiske arbejdsmiljø ikke altid er det bedste. Arbejdspresset er stort, tonen er ind imellem hård og det påvirker kulturen på arbejdspladserne.

 

På konferencen hørte deltagerne blandt andet om at stress hvert år koster det danske samfund ca. 1,4 milliarder kroner og at et sted mellem 250.000 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress. Det fortalte Psykoterapeut og 3F underviser Pia Mølby Sandholdt og hun gik også mere i dybden med hvordan stress opstår og hvilke symptomer man skal være opmærksom på.

 

Team Support, AMU Nordjylland stod for en del af programmet fredag. Det indeholdt bl.a. en praktisk øvelse i kommunikation og vidensdeling. Her måtte deltagerne i grupper vise at de kunne samarbejde. Kommunikation og vidensdelingen blev vanskeliggjort da den bl.a. skulle foregå via walkie talkies.

 

De Tillidsvalgte drøftede også udfordringer omkring anmeldelse af arbejdsulykker. Regler og krav i forbindelse med anmeldelser af arbejdsulykker blev gennemgået. Herunder blev indskærpet, at det er vigtigt at alle arbejdsulykker anmeldes!

 

Lørdagens program indeholdt bl.a. et mindre kursus i tips og tricks omkring indgåelse af lokalaftaler. Alt i alt et par konstruktive dage hvor deltagerne også nød godt af den erfaringsudveksling i netværket, som var en helt naturlig del af konferencen.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt