Nyheder
Konflikt Søren Jakobsen Transport ApS <p>Konflikt og sympatikonflikt mod Søren Jakobsen Transport ApS Hobro</p>

Konflikt mod transportvirksomheden Søren Jakobsen Transport ApS.

Vores fælles ansvar, og også dit ansvar.

En af de vigtigste opgaver for 3F og dermed 3F Mariager Fjord er at sikre medlemmerne ordnede løn og arbejdsforhold. Dette sker primært ved, at 3F indgår overenskomster med arbejdsgiverne. Overenskomster, som blandt andet betyder anstændige mindste lønninger, overtidsbetaling, pension, særlig opsparing, feriefridage og meget mere.

Det har vi i 3F Mariager Fjord forsøgt med vognmandsfirmaet Søren Jakobsen Transport ApS., Bornholmsgade 2a, 9500 Hobro. Virksomheden har ikke ønsket at indgå overenskomst med os i 3F idet man er omfattet af ”Aftalen/overenskomsten” mellem ITD og Krifa.

En af forskellene mellem denne overenskomst og 3F overenskomsterne er at man i Krifa ”aftalen/overenskomsten” har aftalt også at aflønne ansatte med skattefrie diæter ved kørsel indenrigs. Dette betyder, at en chauffør der kører indenlands på en krifa ”overenskomst” og overnatter ude, aflønnes med 52,- kr. i timen for døgnets 24 timer og herudover får skattefri rejsegodtgørelse i henhold til ligningsrådets satser. I 3F overenskomsterne aflønnes man med timeløn + overtid, herudover modtager man 85,- pr. overnatning samt fortæring efter regning hvis ikke anden aftale indgås. (dette kan altså også være skattefri rejsegodtgørelse efter ligningsrådets satser)

Ovennævnte betyder i sin helhed, at ”Krifa aftalen/overenskomsten” er meget billigere for en vognmand idet der hverken skal betales feriepenge, pension og særlig opsparing af de skattefrie diæter. Tænk på hvad det betyder for 3F´s medlemmer alene i manglende pension.

Ligeledes betyder det, at en vognmand der aflønner efter ”Krifa aftalen/overenskomsten” kan afgive væsentligt billigere tilbud til kunderne i forhold til hvad ordentlige organiserede vognmænd kan. Det presser de ordentlige vognmænd yderligere og som på denne baggrund vil miste kørsel.

Det ser vi bl.a. at Søren Jakobsen Transport ApS på meget kort tid er blevet en stor vognmand med et stykke over 50 biler og godstilladelser. Senest har han overtaget en del kørsel fra DSV.

 

Sympatikonflikt, hvad betyder det for os?

For jer betyder det, at så længe der er konflikt mod Søren Jakobsen Transport ApS, må I og jeres kollegaer ikke hverken læsse eller losse nogle af Søren Jakobsen Transport ApS biler.

Denne bestemmelse er en del af hovedaftalen mellem LO og DA, hvorfor det også er jeres arbejdsgivere der er indforstået med dette.

Søren Jakobsen har flere virksomheder, som der pt. ikke er indledt dialog med og dermed selvfølgelig heller ikke indledt nogen konflikt mod. Det er klart, at vi også vil gå i dialog med disse firmaer, da det jo ikke bare skal være muligt at flyttet arbejdet fra et overenskomst-dækket firma til et ikke overenskomst dækket firma. Det drejer sig om følgende virksomheder:

DK-drivers cvr. Nr. 34079579

SJ Invest cvr.nr 34079579

SJ Hobro Holding cvr. 34079579

SJ Invest/datamusen cvr. Nr. 34079579

Jysk vognmandsforretning cvr. Nr. 37848026

 

Har i oplysninger af den ene eller anden art i forhold til Søren Jakobsen Transport ApS eller en af de øvrige virksomheder er i velkomne til at kontakte undertegnede.

 

HUSK. I ikke gøre noget i forhold til 5 øvrige virksomheder han ejer, alene videregive de oplysninger i måtte have.

HUSK. HUSK. HUSK. I dag er det chaufførerne der har brug for jer. På et andet tidspunkt er det måske jer der har brug for deres opbakning. Solidaritet mellem os alle er vigtig, ikke mindst nu.

 

3F Mariagerfjord

Orla Thomsen

 

Filer Konflikt Soeren Jakobsen 378 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt