Nyheder
"3F hjalp mig med en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet"
<p>Hvis du er interesseret i at høre mere om seniorpensionen, så er du velkommen til at rette henvendelse til afdelingen.</p>

Greta Hansen er 64 år og har gået med post i 37 år. Slidgigten er taget til og på grund af nedslidning ønskede Greta en seniorpension. Hun henvendte sig i 3F, hvor Pia Lohse Hansen, socialrådgiver i 3F Midt & Østsjælland, hjalp hende med at søge den: ”Jeg er glad for at have en fagforening i ryggen, lige fra da jeg mistede mit job til tilkendelsen af seniorpensionen. Jeg har betalt mit kontingent med glæde”, udtrykker Greta om 3Fs hjælp det seneste års tid.

Greta har slidgigt i ryg og skuldre og måtte sande, at der ikke var flere kræfter tilbage til at blive på arbejdsmarkedet. En erkendelse, der var svær, men nødvendig, og af den grund fremhæver Greta også, hvor afgørende det har været, at 3F hjalp med forløbet: ”Jeg følte mig ikke kasseret fra arbejdsmarkedet, og det har jeg i den grad 3F og Pia at takke for. Pia har simpelthen været hel fantastisk og har været meget nærværende hele vejen igennem. Hun hjalp med det formelle, og vi havde gode snakke undervejs”.

3Fs Pia Lohse Hansen siger selv om forløbet og seniorpensionen generelt: ”Der er ingen tvivl om, at vi i 3F har mange nedslidte medlemmer. Faglærte som ufaglærte, der har været på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Greta er et godt eksempel på en, der har arbejdet og nu er så fysisk nedslidt, at hun har brug for at trække sig tilbage, for at nyde resten af livet med energi”.

Pia fremhæver også, hvordan seniorpensionen er skræddersyet til 3Fs medlemmer: ”Det faktum, at man ikke skal leve op til andre kriterier end nedslidning, det gør det muligt at hjælpe vores medlemmer. De objektive betingelser kan næsten alle leve op til i 3F. Desværre kan man sige, fordi det er et billede på, at 3Feren er nedslidt”.

Pia forklarer, hvordan de i 3F Midt & Østsjælland kan hjælpe medlemmerne: ”Vi kan først og fremmest vejlede dem. Og så laver vi de konkrete beskrivelser til ansøgningen på detaljeret vis, der ved vi, hvad der vigtigt i forhold til deres fag, funktion og arbejdsmarkedet generelt. Vi tager også med til møde med kommunen, og efter pensionstilkendelsen, så giver vi de nødvendige oplysninger til pensionsselskaberne og Udbetaling Danmark. Og endeligt henviser vi videre til kolleger, der kan justere kontingent mv.”

Hvis du er interesseret i at høre mere om seniorpensionen, så er du velkommen til at rette henvendelse til afdelingen.

FAKTA OM SENIORPENSION:

Seniorpension afløser seniorførtidspension fra 1. januar 2020.

Opfylder du betingelserne, vil du kunne søge seniorpension seks år før din folkepensionsalder.

For at få seniorpension skal du vurderes til maksimalt at kunne arbejde 15 timer om ugen.

Din arbejdsevne skal vurderes på grundlag af dine helbredsmæssige oplysninger og i forhold til dit seneste job.

Du skal have en langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet på 20-25 år for at få seniorpension.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt