Nyheder
3F'ernes pensionsselskaber er landets billigste


En ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at Industriens Pension og PensionDanmark har landets laveste administrationsomkostninger pr. medlem. De lave omkostninger betyder, at der bliver mere i pension til medlemmerne.Industriens Pension og PensionDanmark, der er de primære pensionsselskaber for medlemmerne af 3F, er de mest omkostningseffektive selskaber i branchen. Det fremgår af en ny statistik fra FFFinanstilsynet om danske pensionsselskabers omkostninger.

Ifølge Finanstilsynets nøgletal lå administrationsomkostningerne pr. medlem i 2017 på 278 kr. i Industriens Pension og 298 kr. i PensionDanmark. De fleste øvrige arbejdsmarkedspensionsselskaber svinger til sammenligning mellem 373 kr. og omkring 600 kr. årligt pr. medlem. De kommercielle pensionsselskaber er typisk betydeligt dyrere.

De lave omkostninger i elektrikernes pensionsselskaber skyldes en stor omkostningsbevidsthed og et konstant fokus på effektive processer.

”Vi tænker meget over, at vi er her for de ansatte i industrien. Det hele handler i sagens natur om, hvordan vi forvalter ordningen på bedst mulig vis i medlemmernes interesse. Lave omkostninger betyder, at der i sidste ende bliver mere i pension,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

”Vi skal levere god service og rådgivning til medlemmerne, samtidig med at vi holder omkostningerne i bund. Den balance lykkes vi med via en høj grad af digitalisering af vores processer og kommunikation til medlemmerne,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.


Kontakt